İş İlanlarıKamu PersonelleriKpss B Memur Alım İlanlarıPersonel Alımı

652 Yurt Yönetim Personeli Alınacak! İşte Adaylarda Aranan Özellikler Ve Kontenjan Dağılımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 652 kişilik yurt yönetim personeli alımı yapacağını duyurdu. İlana başvurular 31 Ocak 2022’de başlayacak olup ilanın detayları ve başvuru şartlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

2022 yılının yaklaşmasıyla gözler kurumların yapacağı kamu personeli alımlarına çevrildi. Bu kez müjdeli haber ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) bünyesinde Yurt Yönetim Memuru olarak görevlendirmek üzere toplamda 652 personel alımı için kılavuz yayınladı. Bakanlık tarafından yayımlanan 652 Yurt Yönetim Memuru alımı KPSS P3 puanına göre sözlü sınav ile yapılacak ve sözlü sınava girebilmek için adaylardan KPSS p3 puan türünde en az 60 puan şartı aranacak.

Adayların Başvuru Yapabileceği Kontenjan Dağılımı

Adaylar Başvuru Zaman Ve Nasıl Başvuru Yapabilir?

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını, 31 Ocak 2022 (10:00) – 04 Şubat 2022 (17:00) tarihlerinde e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https:// isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. Posta yolu veya şahsen müracaat şeklinde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar İçin Başvuru Şartları

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak.
  • 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,
  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)
  • Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,
  • Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,
  • Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

Başvuruların Değerlendirilmesi Ve Sözlü Sınava Çağrılma

2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puan sırası esas alınarak her bir grup için KPSS B grubu KPSS P3 puanı en yüksek olan adaydan başlamak kaydıyla ek-1 kontenjan dağılımı listesinde belirlenen boş kontenjan sayısının üç (3) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ile ilgili duyuru daha sonra Bakanlığımız internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Adaylar başvurularına ve sınava ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.