Gündem

Koronavirüs salgınında flaş gelişme! Yılbaşında sokağa çıkma yasağı ve Ocak ayında yeni kısıtlamalar

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak.

Koronavirüsle mücadelede tavsiye kararların alındığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Bugünkü toplantı saat 17:00’da gerçekleştirilecek. Toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlık edecek.

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPACAK

Söz konusu toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yapacak ve toplantıda alınan kararları duyuracak.

Bilindiği gibi koronavirüs salgınında en önemli varyantlardan biri olan Omicron varyantı ülkemize girdi ve vaka sayıları çok hızlı artmaya başladı. Omicron varyantından kaynaklı olarak Ocak ayında yeni kısıtlamaların geleceği iddia edilmişti.

OCAK AYINDA KISITLAMA

Ocak ayında kafelerde yani kapalı mekanlarda yeni kısıtlamaların olması ve aşı konusunda yeni tedbirlerin alınacağı iddia edilmişti. Bunun yanı sıra yılbaşına kısa bir süre kalmışken plan yapacak olan  vatandaşlar herhangi bir kısıtlama olup olmayacağını merak etmeye başladı.

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Söz konusu toplantıda bu konular hakkında da karar verilmesi beklenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılacak olan açıklamalar anlık olarak takip ediliyor.