Gündem

Son dakika! Koronavirüs Bilim Kurulu, Omicron gündemiyle toplandı! Açıklama yapılacak

Kritik toplantı başladı… Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle saat 17’de toplandı. Omicron varyantı toplantının ana gündemi olacak ve toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yapılacak.

Bugün gerçekleşecek toplantının ana gündem maddesi Omicron varyantında son durum, TURKOVAC aşısı ve yeni koronavirüs ilacı olacak. Toplantıda artan vaka sayıları, hatırlatma dozu ile koronavirüs salgını kapsamındaki ek tedbirler, olası kısıtlamalar da konuşulacak.

Acil kullanım onayı aşamasındaki yerli aşı TURKOVAC ve koronavirüs ilacıyla ilgili çalışmalar da değerlendirilecek.

Vaka Sayılarında Son Durum

Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde yayımlanan tabloya gçre Türkiye’de son 24 saatte 32.176 kişinin testi pozitif çıktı, 184 kişi hayatını kaybetti. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 2. doz aşılama ortalama yüzde 82,95 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 91,58 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 129 milyon 972 bin 508’e yükseldi.

Bakan Koca ise vaka sayılarının yeniden yükselmesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda,

“Vaka sayılarını 20 bin düzeyine indirmek ciddi bir başarıydı. Omicron varyantının hızlı yayılması sebebiyle şimdi bir artış trendine girildiği görülüyor. Dikkatli olmayı, hatırlatma dozlarını bir an evvel yaptırmayı gerektiren bir dönemdeyiz. Şüpheniz olmasın. YİNE BAŞARACAĞIZ.” dedi.