EkonomiGündem

Bir Büyükşehir Belediyesi daha zam haberini duyurdu: Yeni yılda toplu ulaşıma yüzde 36 zam uygulanacak

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin ardından bir Büyükşehir Belediyesi daha zam haberini duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında uygulanacak zamlı tarifeyi açıkladı. Başkan Tunç Soyer yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere toplu ulaşım tarifelerinin yüzde 36 zamlanacağını duyurdu.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer burada yaptığı açıklamada, İzmir’de 2022 yılında toplu ulaşım ücretlerine yapılacak zam oranını açıkladı. Soyer, yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere toplu ulaşım tarifelerinin yüzde 36 zamlanacağını ifade etti. Soyer, döviz kurundaki yükselişe, akaryakıt fiyatlarını artışına ve yaşanan ekonomik krize dikkat çekerek bu fiyat artışının zorunlu olduğunun altını çizdi.

Tunç Soyer, öğrencilere pozitif ayrıcalık yaptıklarını belirterek, “Burada bir şeyi korumaya özen gösterdik. Öğrenci ve gençlerimiz için pozitif ayrımcılık yapabilmek için çok uğraştık. Onlar için bir fiyat ayarlaması yapmadan devam edeceğiz.” dedi.

Zamlı tarife ile İzmir’de yeni ulaşım ücretinin 4,70 TL olacak. Öğrenciler ise 1,64 TL olan bilet fiyatından yararlanmaya devam edecek.