EkonomiGündem

Sigara içenlere kötü haber! Paket başına büyük zam geliyor!

Sigara içen herkesi yakından ilgilendiren bir haber duyuruldu. Geçtiğimiz ay içerisinde çeşitli sigara gruplarına zam yapılmıştı. Konuyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Gelen son dakika haberine göre sigarada paket başına büyük zam geleceği iddia edildi. Öte yandan alkole de zam yapılacağı belirtildi. Sigara zam detayları haberimizde..

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkan Özgür Aybaş tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Aybaş, sigarada paket başına 3 TL zam gelebileceğini iddia etti.

ALKOLE ZAM

Özgür Aybaş, açıklamasında alkole yaklaşık yüzde 30 – 35 arasında zam gelebileceğini belirtti. yılbaşının yaklaşması ile birlikte kaçak alkol sebebi ile ölümlerin her geçen gün artması herkesi tedirgin ederken, Aybaş bu zammın kaçak alkolün önünü daha çok açabileceğini belirtti.

SİGARAYA DA ZAM BEKLENİYOR

Alkol dışında sigaraya da paket başına en az 3 TL’lik zam gelebileceğini belirten Aybaş, zammın gelmemesini umut ettiklerini belirtti. sigaraya daha önceki haftalarda da zam yapılmıştı.

“UMARIM GELMEZ”

Aybaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında, “Alkole gelecek zam oranı % 30/35 arası konuşuluyor sigaralara’da en az 3 TL zam bekleniyor umarım gelmez. ÖTV kaldırılsın fiyatlar düşsün kaçağa teşvik azalsın devlette vergi kaybından dolayı zarar etmesin yoksa bu zamlar kaçağın yolunu dahada çok açacak ölümler devam edecek” ifadesini kullandı.