EkonomiGündem

Yılın ilk kabine toplantısı gelişmesi! Yine açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan: İşte emekli maaşına ilave büyük zam

Memur ve emekli maaş zammı beklenen gün geldi ve 3 Ocak yani yarın Aralık ayıenflasyon rakamları açıklanacak. Bu rakamlar kapsamında memur ve emekli maaşı zammı belli olacak. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yaparak maaşlara yapılacak olan ilave zammı duyurması bekleniyor. Ekonomik ve siyasi konuların yanında Kabine Toplantısında memur ve emekli maaşı zammının da görüşülmesi ve bir karara bağlanması beklenmektedir.

KABİNEDE KARAR ALINMASI BEKLENİYOR

Emekli ve memur maaş zamlarıyla ilgili bir yandan gözler bir yandan Aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrilirken; diğer yandan alınacak kararın açıklanmasının beklendiği 2022’nin ilk Kabine Toplantısı’na çevrildi.

Konu ile ilgili olarak “Kabine Toplantısı ne zaman?” sorusunun yanıtı merak edilirken, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda kamu çalışanları ve emeklilerin maaş düzenlemesinin masada olması bekleniyor. Kritik toplantının tarihi hakkında henüz bir açıklama gelmezken, 3 Ocak’ta yapılacağı tahmin ediliyor.

3 OCAK’TA TOPLANTI

Kabine, son olarak 20 Aralık tarihinde bir araya gelmişti. Kabine Toplantıları rutin olarak 2 hafta ara ile gerçekleştiriliyor. Bu bilgilere göre bir sonraki toplantının önümüzdeki hafta 3 Ocak tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. Söz konusu toplantının yarın yapılması beklenirken yeni kabine toplantısı için tarih henüz netleşmedi.

SALGINDA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı, 1 Ocak Corona virüs tablosunu paylaştı. Açıklanan tabloya göre son 24 saatte 369 bin 27 Kovid-19 testi yapıldı, 36 bin 731 kişinin testi pozitif çıktı, 145 kişi yaşamını yitirdi