Gündem

Meteoroloji Tarih Verdi: Havalar Isınıyor! Uzmanlardan Ciddi Uyarı!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Marmara Bölgesi’nde yarından itibaren sıcaklığın artması beklendiği duyuruldu. Bunun üzerine uzmanlar güzel havalara aldanmamaları ve tedbirleri elden bırakmamaları uyarısında bulundu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, 2022’nin ilk günlerinde bölgeyi etkileyen yağışlı ve soğuk havanın bugünden itibaren bölgeyi terk ettiği belirtildi. Yarından itibaren bölge genelinde sıcaklığın hissedilir derecede artması ve hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği kaydedildi.

İstanbul’da Sıcaklık 17 Derece Olacak

Hafta boyunca beklenen en yüksek hava sıcaklığının İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da 17, Kocaeli ile Sakarya’da 21, Yalova’da ise 19 derece olacağı bildirildi.

Uzmanlardan Uyarı!

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte uzmanlardan uyarı gecikmedi. Uzmanlar sıcak havaları fırsat bilerek sosyal mesafenin göz ardı edilmemesi gerektiği uyarısında bulunurken aynı zamanda ince giyinmemeleri konusunda da uyarıda bulundu.