Ekonomi

En Düşük Emekli Maaşı 2500 Lira Oldu! Emekliler Zamlı Maaşlarını Ne Zaman Alacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada emeklilere müjdeli haberi duyurdu. Erdoğan açıklamasında “Hiçbir emekli bundan sonra 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak” dedi.

2022 yılının ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 3 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilere gelen yüzde 25,48’lik enflasyon zammının ardından bir ek zam talebi oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu çağrılara kayıtsız kalamayarak, emeklilere müjde verdi.

En Düşük Emekli Maaşı 2500 Lira Oldu

Emeklilerin maaşlarında da iyileştirmeye gidildiğini açıklayan Erdoğan, “Şimdi geldik emeklilerimize, bugün ağırlıklı olarak o bekleniyor. Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni bir alt sınır belirledik. Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Böylece aylık geliri bin 500 liradan başlayan bir milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz. Temmuz ayında hem memurlarımızın hem emeklilerimizin maaşlarına yapılacak yüzde 7 toplu sözleşme artışına ilave olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı da ilave edilecektir. Bugün burada bir kez daha Türkiye’nin demokratik ve ekonomik kalkınmasında attığımız tarihi adımları yeni ekonomi programımızı başarıyla neticelendirerek taçlandırmanın sözünü veriyoruz. Yarımıyla, istihdamıyla, ihracatıyla, cari dengesiyle hedeflerine ulaşmış, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmuş Türkiye’ye hiç olmadığı kadar yakınız. Geçmişte bu tür kritik dönemlerde ihtiyacı olan atılımları tak parti faşizminin çarpık uygulamalarıyla, darbelerle, vesayetin oyunlarıyla, siyasi istikrarsızlıkla, terörle ve daha pek çok tuzakla kaçırmış bir ülkeyiz. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile inşallah bu defa tarihi tekerrür ettirmeyecek, aynı hüzünlü tablo ile karşılaşmayacak, aynı bedelleri ödemeyeceğiz. Çünkü bu defa ibret alacağımız muazzam birikimler ve asla vazgeçemeyeceğimiz muazzam kazanımlarla yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SSK Ve BAĞ-KUR Emeklilerine Yüzde 25.48 Zam

Milyonlarca kişinin maaş zammını belirleyecek enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon aralık ayında yüzde 13,58 artarken, 2021 yılı enflasyonu yüzde 36,08 oldu. 2021’in ikinci 6 aylık enflasyonu (Temmuz-Aralık) ise %25.48 olarak gerçekleşti. Emekli zammı da 2021’in ikinci 6 aylık enflasyonuna göre belirleniyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıkları, ocakta yüzde 25.48 oranında artacak.

Emekliler Zamlı Maaşlarını Ne Zaman Alacak?

SSK emeklileri zamlı maaşlarını 17-26 Ocak tarihleri arasında, BAĞ-KUR emeklileri ise zamlı maaşlarını 25-28 Ocak tarihleri arasında alacak.

En Düşük Emekli Aylıkları Ne Kadar Olacak?

Rakamın ortaya çıkmasıyla emekliler maaşlarının ne kadar artacağını merak eder oldu. İşte yüzde 25.48’lik zamma göre en düşük emekli aylıkları:

2000 öncesi SSK emeklilerinde 2 bin 624 TL’den 3 bin 293 TL’ye

2000 sonrası SSK emeklilerinde bin 627 TL’den 2 bin 500 TL’ye

Bağ-Kur esnaf emeklilerinde bin 912 TL’den 2 bin 500 TL’ye

Bağ-Kur tarım emeklilerinde da bin 802 TL’den 2 bin 500 TL’ye yükselecek.