İş İlanlarıPersonel Alımı

Adnan Menderes Üniversitesi 80 Sözleşmeli Personel Alımı Başladı!

Adnan Menderes Üniversitesi yaptığı duyuru ile farklı alanlarda 80 adet sözleşmeli personel alacağını açıkladı. Açıklamaların ardından konunun detayları ve kimlerin başvurulacağı araştırılmaya başlandı. Adnan Menderes üniversitesi sözleşmeli personel alım ilanı için internet sitesi üzerinden yakın zamanda duyuruda bulundu. Bu kapsamda ilana göre üniversitenin rektörlüğü çalışmaları başladı. Aranılan şartları karşılayan personeller kısa sürede devlet memuru kapsamında sözleşmeli olarak işe başlayabilecekler.

80 Yeni Sözleşmeli Personel İlanına Kimler Başvurabilir?

Yeni yıl ile birlikte yayınlanan kanun tasarıları devlet kadrosunda personel olarak çalışan kişilerin kazançlarında bir artış meydana getirdi. Üniversiteler sözleşmeli memur alımlarına başladığını online platformlar üzerinden duyurmaya başladı. Adnan Menderes üniversitesi rektörlüğü tarafından yapılan duyuruda üniversite içerisinde farklı birimlerde çalışma gösterebilecek personellerin alınabilmesi için şartları karşılayan kişilerin başvurmaları istenildi.

Adnan Menderes üniversitesi rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada sözleşmeli personelin çalışabilmesi kapsamında yürürlükte bulunan kanunun ikinci maddesi içerisinde yer alan B grubu KPSS puan türünü karşılayan personeller başvuruda bulunabilecekler. Yapılan açıklamada KPSS yıl aralığı merak edilen konulardandır. Kanun kapsamında personel alımı için 2020 yılında sınava girmiş ve şu anda B grubu KPSS den istenen puan türünü karşılayan adaylar başvuruda bulunabilecekler. Üniversitenin yaptığı açıklamada özel bütçeden giderlerin sağlanacağı duyuruldu.

Sözleşmeli Personel Alımında Başvuru Şartları Nelerdir?

Üniversitelerin kendi bünyelerinde çalıştıracakları her bir personel belirli bir kanun kapsamında işe alınırlar. 657 sayılı kanun kapsamı göz önünde bulundurularak devlet memuru niteliğinde bulunacak olan personel sözleşmeli olarak işe başlayacak konuya dair detaylar ilan içerisinde sunuldu. 2020 yılının KPSS puanları üzerinden başvuruda bulunmak isteyenlere kolaylık sağlanıyor. KPSS puan türü olarak P3 belirlendi. Sağlık kategorisinde başvuruda bulunacak olanlara fakültelerin yüksekokullarında ya da lisans programlarından mezun olunması belirli bir mesleki deneyime sahip olunması şartı aranmaktadır.

Sözleşmeli Personeller Hangi Alanlardan Alınacak?

Aranan nitelikler ve ünvanlar üniversitenin personel sayfasında belirtilmiştir. İlan kapsamında sözleşmeli personel açığı; koruma ve güvenlik görevlisi, üniversite içi destek personeli, büro personel elemanı, sağlık teknikeri, sağlık personeli, hemşire, psikolog, fizyoterapist, ebe, röntgen teknisyeni, mühendis ve teknisyendir. Üniversite bünyesinde sağlık kategorisi göz önünde bulundurularak açılmış olan sözleşmeli personel boşluklarına başvuruda bulunmak isteyenler yayınlanmış ilan kodlarını inceleyebilir.