EkonomiGündemİş İlanlarıKamu Personelleri

Polis Akademisinden Türkiye geneli bekçi alımı duyurusu! Bekçi alımı genel şartları ve başvuru şekli

2022 bekçi alımı binlerde aday tarafından araştırılıyor. Binlerce aday tarafından bekçi alımı ilanı bekleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı kapsamında yapılacak olan bekçi alımı için genel şartların açıklanması beklenirken bir yandan da başvuru detayları araştırılıyor.

2022 Yılına ait Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alım başvuruları henüz başlamadı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir duyuru yapıldı ve ataması yapılıp eğitim almamış olan adayların planlamasının yapıldığı ve konu hakkında detaylara e-Devlet ile ulaşılabileceği bildirildi.

YAPILAN DUYURU

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bu konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı sonrası atamaları yapılan bekçi adayları ile daha önceki dönemlerden mahkeme kararı, sağlık kurulu raporu vb. sebepler ile ataması yapılanlardan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Temel Eğitimi almamış olan adayların planlaması yapılmış olup, konuya ilişkin açıklama e-devlet şifresi ile öğrenilebilecektir.”

ARANACAK ŞARTLAR

Henüz yeni bekçi alımı ilanı yayımlanmadı ve alımlar başlamadı. Ancak ilan yayımlandığında ve alımlar başladığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. Yeni alım başladığında ise genel şartların şöyle olması beklenmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

En az 167 cm boyunda olmak,

Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

31 yaşından gün almamış olmak

Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

ÇALIŞMA DETAYLARI

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin büyük çoğunluğu 12 saat civarında ve gece çalışmaktadır. İstanbul: 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanır.