Gündem

Günlük vaka sayısı 54 bini aştı! Acil koduyla toplantı: Yasaklar geri geliyor! Yüz yüze eğitime ara ve tam kapanma

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının bugün yapılacağı ifade edildi. Omicron varyantından kaynaklı olarak vaka sayıları çok hızlı bir şekilde yükseldi. Bu doğrultuda günlük vaka sayıları 54 bini aştı. Vakaların yükselmesinden kaynaklı olarak yeni yasakların gelebileceği konuşuluyor. Tam kapanma ve yüz yüze eğitime ara…

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPACAK

Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17.30’da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bir açıklama yapması bekleniyor. Bilim Kurulu’nun Omicron varyantının hızla yükselişe geçmesiyle dün 54 bini aşan vaka sayılarını ve yeni korona önlemlerini masaya yatırıp hükümete tavsiyede bulunması beklendiği de duyuruldu.

TAM KAPANMA OLACAK MI?

Yılbaşı sonrasında kalabalıklardan dolayı vaka sayıları çok sert yükseldi. Bu artışın Ocak ayı içinde de devam edeceği belirtilerek Şubat ve Mart aylarında ise tavan noktaya ulaşacağı belirtiliyor. Vaka sayılarının 50 bini aşması nedeniyle kısıtlamaların masaya getirileceği daha öncesinde belirtilmişti. Peki hangi yasaklar geri dönecek? Bu konu merak edilirken tam kapanma ve sokağa çıkma yasaklarının gündemde olmadığı belirtildi.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazartesi günü yapılan kabine toplantısı sonrası okulları kapatma düşüncelerinin olmadığını söylemişti. Yüz yüze eğitime ara verilmesinin en son aşamada gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Herhangi bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.