GündemSağlık

Domuz gribi belirtileri neler? Domuz gribi olduğunuzu bu şekilde anlayabilirsiniz

Koornavirüs salgını ülkemizde hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ederken, domuz gribi vakaları resmen patladı. Halk arasında Influenza olarak da adlandırılan domuz gribi son 2 yılda daha da güçlenerek aramıza geri döndü. Vakaların patladığı salgında domuz gribi belirtileri neler? Soruları araştırılmaya başlandı. İşte domuz gribi belirtileri ve merak edilenler..

Toplum içerisinde hızlı bir şekilde yayılmaya devam eden Omicron, vaka sayılarını artırırken bir yan da domuz gribi artmaya başladı. Koronavirüsle belirtilerinin benzerlik göstermesi sebebiyle uzmanlar test yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

DÜŞMEYEN ATEŞ

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serkan Özbakış yaptığı açıklamasında, “Influenza, domuz gribi ve Covid’in belirtileri birbirine benziyor. Son dönemde ateş, öksürük, baş ağrısı, burun akıntısı ile başvuran hastaların sayısında artış var. Özellikle düşmeyen ve 38,5-39 dereceleri bulan yüksek ateşle geliyorlar” dedi.

AŞI SEBEBİYLE HAFİF GEÇEBİLİYOR

Dr. Özbakış yaptığı açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Covid, influenza ve domuz gribi viral hastalıklar. Bu yüzden hiçbirinde antibiyotik kullanılmasına gerek yok. Şikâyetle gelen hastaya belirtileri tedavi eden soğuk algınlığı ilaçları veriyoruz. Covid’den şüphelendiğimiz hastaları teste yönlendiriyoruz. Bunun da sebebi bulaştırmasını engellemek. Artık Omicron’un da etkisiyle aşılı kişilerde Covid, soğuk algınlığı gibi hafif geçiyor. Eğer influenza ya da domuz gribi olduğunu düşünüyorsak ve sıkıntılı bir durumu varsa antiviral dediğimiz özel bir ilaç tedavisi veriyoruz”