EkonomiGündem

AK Parti’den emeklilere bir müjde daha verildi: Emekli maaşı zammında yüzde 5 daha eklendi: Refah payı duyuruldu

AK Parti Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu memur ve emekli maaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu açıklamalarında memur ve memur emeklilerine yüzde 5 refah payı verilmesi hakkında müjdeli değerlendirmelerde bulundu. Akbaşoğlu açıklamalarında memurlara altı aylık enflasyon oranı artı yüzde 5 zam ve ayrıca refah payı ödeneceğine dair değerlendirmelerde bulunarak refah payının da yüzde 5’den 7,5’e çıkaracaklarına dair bir düzenleme yapacaklarını ifade etti.

TALEPLERE UYGUN CEVAP VERMEYE ÇALIŞTIK

2022 yılı için memur, memur emeklilerine, SGK ve Bağkur emeklilerine verilen maaş zamlarını değerlendiren AKP’li Çankırı Milletvekili Akbaşoğlu konu hakkında çeşitli bilgileri paylaştı. Akbaşoğlu açıklamalarında Aralık 2021’e geldiğimizde de tarihimizde hakikaten son elli yılın en büyük asgari ücret zammını yüzde 51’e yakın bir zam oranıyla ortaya koymak suretiyle, gelir ve damga vergisini de muaf kılarak bir devrimci anlayış çerçevesinde bütün işçi kardeşlerin taleplerine uygun bir cevap vermeye çalıştıklarını ifade ederek şöyle devam etti:

“YÜZDE 5’İ YÜZDE 7,5 .ÇIKARDIK”

“Ve akabinde de -biliyorsunuz- bu manada, daha önce 2023 ve 2024 yıllarına ilişkin ağustos ayında yapılan memur toplu sözleşme görüşmeleri çerçevesinde ortaya konan skala çerçevesinde “altı aylık enflasyon oranı artı yüzde 5 zam” formülasyonunu biz yüzde 5’i yüzde 7,5’a çıkarmak suretiyle, bir refah payı da vermek suretiyle memur ve emeklilerimizle ilgili hakikaten böyle bir düzenleme”

İLAVE YÜZDE 7 ZAM

Açıklamalarında memur ve emeklilerle ilgili yüzde 30,5 oranında bir zam açıklandığını belirten Akbaşoğlu bu anlamda ilk altı aylık dönem için -1 Ocak-1 Temmuz arasında altı aylık döneme dönük olan- yüzde 30,5 zam oranının, tabi ki temmuz ayında yapılan toplu sözleşme gereğince ilave yüzde 7 oranında zam ve gerektiğinde de enflasyon farkıyla beraber değerlendirilecek şekilde düzenlendiğini bildirdi. Ayrıca AK Parti’li Akbaşoğlu’nun açıklamaları şöyle oldu:

“u manada, biz verdiğimiz bütün sözlerin eriyiz, verdiğimiz sözü yerine getiririz; bugüne kadar bunun ispatını her zaman ortaya koyduk.

Dolayısıyla, hiçbir zaman işçimize, çiftçimize, memurumuza, emeklimize, esnafa ve ihracatçıya dönük yaptığımız bütün iyileştirmeler bütün toplum kesimlerinin alım gücünü artırmaya dönük politikalarımız net bir şekilde ortadadır ve bu, mutlaka artarak devam edecektir; bundan hiçbir kimsenin şüphesinin bulunmaması lazım gelir.”