BelediyelerEkonomiGündem

Belediye vatandaşa destek adımı attı! 200 gram ekmeğin fiyatı 1,25 TL’ye düştü

Ekmeğe neredeyse her gün gelen zamlar vatandaşı isyan etme boyutuna getirdi! Fırınlarda ekmeğin tanesi 3-3,50 TL arası fiyatlarda satılırken İstanbul Sancaktepe’de belediye, vatandaşa yardım elini uzattı. Sancaktepe Belediyesi bu şekilde vatandaşların bütçesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Hayata geçen uygulama ile ilçede bulunan 2 fırın ve 50 işyeri ile anlaşan Sancaktepe Belediyesi, günlük 20 bin adet 200 gram ekmeği vatandaşın sofrasına anlaşmalı esnaflar aracılığı ile bugün sunmaya başladı. Bu vesileyle vatandaşın ucuza ekmek alarak ev ekonomisinde tasarruf etmesi amaçlanıyor. Uygulamanın sürekli olmasını hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, günlük satılan ekmek sayısını takip edeceklerini ve buna göre de rakamların artırılabileceğini belirtti.

Böyle bir uygulamayı başlatmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Döğücü, “Fırıncılar Odamızla anlaşmamızı yaptık. Bugün 20 bin ekmekle başladık. Bir ay boyunca bu ekmeklerin, Sancaktepe’de anlaştığımız bakkal ve marketlerimize ulaşmasına aracılık edeceğiz. Belediyemizin 1,25 liraya ekmek etiketlerini gören vatandaşımız buralardan ucuza ekmek alabilecek. Bu sayede vatandaş ekmek kuyruğuna mahkum olmaktan kurtulacak” açıklamasını yaptı.

2022 GÜNCEL EKMEK FİYATLARI

İstanbul Halk Ekmek Ücretleri: Kepekli ekmek 1,25 TL – Normal ekmek 1,25 TL

Fırın Ekmeği: 3,50 TL

Ankara Halk Ekmek Ücretleri: Kepekli ekmek 1,50 TL – Normal ekmek 1,25 TL