Ekonomi

Her Şehre Farklı Doğalgaz Satış Fiyatı Uygulanacak! İl Bazında Kademe Belirlenecek

TBMM’ye sunulan 18 maddelik kanun teklifine göre bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak her şehre farklı kademeli doğalgaz satış fiyatı uygulanabilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına, doğalgaz faturaları da dahil pek çok alanda düzenlemeler içeren 18 maddelik kanun teklifi sunuldu. Buna göre, bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulanabilecek.

Kademeli Tarife Sistemine Geçiş Yapılacak

Enerji verimliliğini artırmak, fazla tüketim yapanların fazla tüketimin maliyetine katlanması ve doğal gaz enerjisinin tasarruflu kullanılmasını teşvik etmek amacıyla faturalarda kademeli tarife sistemine geçiş yapılıyor. Böylece bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak il veya bölge bazında kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulanabilecek.

İl Bazında Kademe Belirlenecek

Düzenleme ile maliyetler için bir çalışma yapılacak, gerekli olan abone grubu için il bazında iklim şartları ve tüketim miktarına uygun olacak bir kademe belirlenecek. Oluşan tüketim maliyetleri bu kademe üstünde tüketim yapan abonelere yansıtılacak.