Ekonomi

Yaşadığınız yere göre ne kadar doğal gaz faturası ödeyeceğinizi öğrenebilirsiniz!

Yeni yıl ile birlikte doğal gaz fiyatlarına zam gelmesi sonrasında vatandaşlar yaşadıkları yere göre ne kadar fatura ödeyeceklerini merak etmeye başladı. Meclis’e sunulan ve kabul edilen kanun teklifi kapsamında doğal gazda kademeli ücretlendirme çalışmasının ayrıntıları resmen belli oldu.

Elektrikte kademeli faturalandırma sonrasında doğal gaz fiyatları için de kademelendirme başladı. İlk adım atıldı. Buna göre detaylar şu şekilde belli oldu:

AK Parti tarafından hazırlanan az elektrik tüketenden düşük, çok elektrik tüketenden fazla ücret alınmasını sağlayan teklif sonrasında benzer bir uygulama da doğal gaz için yapılması kararlaştırıldı. Doğal gaz faturalarından BES sisteminden emekli aylıklarına kadar pek çok düzenlemeyi içerisinde barındıran 18 maddelik kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Buna göre bölgesel ve iklimsel koşullar göz önüne alınarak kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulanacak.

SOĞUK BÖLGELER DAHA AZ ÖDEYECEK

Yapılan çalışmalar sonucunda Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır gibi soğuk illerde tüketim miktarına göre faturalandırma yapılacak. Aynı zamanda İzmir, Antalya, Adana gibi sıcak illerde kademe farklı olarak ücretlendirilecek.

“UYGUN BULMUYORUZ”

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında “Arkadaşlarımı kanun teklifini hazırlıyorlar. 4 Ocak tarihinden itibaren, Meclis çalışmalarına başladığında kademeli doğal gaz tarifesini getireceğiz. Villada oturanla gecekonduda oturanın aynı fiyatla doğalgaz tüketimini uygun bulmuyoruz” demişti.