Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

T.C.’sinin son hanesi 0, 6, 8 olanlara paralar ödendi! 2 bin 550 lira hesaplara yatırılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından öğrencilere verilen kredi ve burs ile ilgili önemli önemli duyuru yapılarak para ödemeleri hakkında kritik bilgiler paylaşıldı. Bu duyuru ile merak edilen her şey açıklığa kavuşurken kimlere ne kadar ödeme yapılacağı da belli oldu. KYK tarafından yükseköğretim öğrencilerine sağlanan öğrenim kredisi sonuçlarının açıklanmasının ardından burs ve kredi fırsatından yararlanan öğrencilerin paralarını ne zaman alacakları açıklandı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Bilindiği gibi Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrasında KYK ve Burs sonuçları açıklanmıştı ve bu ödemelerden ilk kez yararlanacak olan kişilere Ekim Kasım ve Aralık ayı ödemelerinin toplu olarak yapılacağı bildirildi.

TOPLU ÖDEME YAPILACAK

Bu kredi ve burs ödemelerinin T. C. kimlik numarasının son hanesine göre ödeneceği de ifade edildi. Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından yükseköğretim öğrencilerinin Ekim Kasım ve Aralık burs ve kredi ödemelerinin toplu olarak yapılacağını ifade etti.

BAKANLIKTAN YAPILAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu konu hakkında bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha önceki dönemlerde 150 bin öğrenciye burs verilirken ilk defa 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde bu sayı 30 bin kişi artırılarak 180 bine yükseldi. Ön lisansta 34 bin 200 öğrenci, lisansta 144 bin öğrenci, yüksek lisansta bin 350 öğrenci, doktora düzeyinde ise 450 öğrenci burs almaya hak kazandı. Öte yandan, burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri de ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak”

TOPLU ÖDEMELER ZAMSIZ

2022 yılı zamları ile birlikte öğrencilere yapılan bu ödemeler de zamlandı. Bu kapsamda 2022 KYK bursu lisans için 850 TL, yüksek lisans için 1700 TL ve doktora için ise 2550 TL oldu. Ancak ilk kez ödeme alacak olanlar için burs ve krediler 2021 ekim, kasım ve aralık ayı ücreti üzerinden hesaplanacak. Bu doğrultuda toplu ödeme alacak olan öğrenciler zamlı ücretlerden yararlanamayacak.

LİSANS İÇİN 1950 LİRA OLACAK

2021 yılı için belirlenen ücret; lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL 3 aylık ödeme toplamı ise “Lisans öğrencileri 3 aylık ödeme olarak 1950 TL Yüksek lisans öğrencileri 3900 TL Doktora öğrencileri ise 5850 TL” şeklinde olacak.