Bilim, Teknoloji

WhatsApp ve Facebook kullananlar için son dakika açıklandı! Hemen yapın!

WhatsApp ve Facebook kullanıcıları için son dakika bir uyarı yapıldı. Kimlik avı hırsızlığı yapan bilgisayar korsanlarının hedefinde bu sefer sosyal medya kullanıcıları bulunuyor. İki uygulama dışında Instagram ve Messenger’in de sahibi olan Meta şirketinden uyarı geldi. Gelen bilgiye göre kullanıcıların şifreleri değiştirmesi gerektiği belirtildi.

Son yılların en sık kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp için uyarı geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre iki platformu kullanan kullanıcılar için sahte bir giriş sayfası yaparak saldırı düzenlenebileceği belirtildi.

ŞİFRELERİNİZİ HEMEN DEĞİŞTİRİN

WhatsApp ve Facebook dışında Instagram ve Facebook Mesenger’in de sahibi olan Meta, kullanıcıları şifreleri değiştirmesi konusunda uyardı.

Facebook yetkilisi Jessica Romero yaptığı açıklamasında, “”E-dolandırıcılık, milyonlarca internet kullanıcısı için önemli bir tehdittir. Kimlik avı saldırıları, kurbanları banka, tüccar veya başka bir hizmet gibi güvenilir bir varlık tarafından işletiliyor gibi görünen bir web sitesine çekiyor” dedi.