Genel

Sağanak yıktı geçti! Onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı!

Gelen bir son dakika haberine göre Bodrum’da etkili olan ve aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bodrum-Turgutreis karayolu trafiğe kapatılırken, onlarca ev ve işyerini su bastı. Seraların da sular altında kaldığı ifade edildi.

Bu akşam saatlerinde Bodrum’da sağanak yağış etkili oldu. Aniden bastıran yağış bir saat boyunca devam ederken, yağıştan ağırlıklı olarak Turgutreis, İslamhaneleri, Dereköy, Peksimet ve Gümüşlük köylerinde etkili oldu.

KARAYOLU TAMAMEN KAPANDI

Hayatı felç eden sağanak yağış derelerin taşmasına neden olurken, İslamhaneleri köyünde Bodrum Turgutreis karayolunun tamamen kapanmasına neden oldu. Bazı araçlar sel suları ile sürüklenirken hasar gördü.

Gelen son bilgiye göre yağışın etkisi ile onlarca ev ve işyerini sular bastı.

“30 YILDIR BODRUM’DAYIM, BÖYLE YAĞIŞ GÖRMEDİM”

Marangoz Veli Durmuş, “Yaklaşık 30 yıldır Bodrum’dayım, böyle yağış görmedim. Her şey bir saat içerisinde oldu bitti. Sağanak yağış yolları kapadı, dereleri taşırdı, önüne ne gelirse sildi süpürdü. Onlarca ev, işyeri, bağ ve tarım arazileri sular altında. Önemli olan cana zarar gelmemesi” dedi.

Bir saat içerisinde bastıran ve etkili olan sağanak yağışta metrekareye saatte 89 litre yağış düştü. Bölgede karayolunun trafiğe açılması ve bazı evlerde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.