Gündem

Vakalar patladı! Dükkanlar için kapatma kararı alındı!

Türkiye genelinde artış gösteren vaka sayıları yine bir artış trendine girmiş durumda. Gelen bir son dakika haberine göre Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı olan Kaymaz Mahallesi’nde yeni bir karar alındı. Dükkanlar için kapatma kararının alındığı duyurulurken, kararın 5 gün geçerli olacağı açıklandı. İşte detaylar ve merak edilenler..

Mahalle genelinde artış gösteren vakaların azaltılması için yeni bir karar alındı. Kıraathane sahipleri dükkanlarını 5 gün boyunca vakalar sebebiyle kapatacaklarını duyurdu. İşyerlerinin camlarına ise konuyla ilgili, “Artan Covid-19 vakalarını düşürmek amacıyla 5 gün süreyle kapalıdır” yazısı asıldı.

Kaymaz Mahallesi’nde artış gösteren koronavirüs vakaları bölge halkını tedirgin etti. Her gün 15 kadar vaka kişinin test sonucu pozitif çıkmaya başladı. Konula ilgili kararı Mahalle Muhtarı Bayram Canıgür tarafından hoparlör ile duyuruldu. 5 kıraathanenin camlarına ise , “Artan Covid-19 vakalarını düşürmek amacıyla 5 gün süreyle kapalıdır” yazısı asıldı.

YARINDAN İTİBAREN PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR KAPALI KALACAK

Muhtar Canıgür, aldıkları bu karar sayesinde vakaları düşebileceğini umut ederek “Bu kararı bu sabah aldık. Mahallemizdeki Covid-19 vakalarının artması sonucu günlük 10-15 vakaya çıkmaya başladı. Kahveci esnaflarımızla birlikte, halkımızdan gelen talepler doğrultusunda kıraathaneleri kapatma kararı aldık. Burası ufak yer. Bütün bulaşıcılık kıraathanelerde. Kış günü herkes kıraathanelerde oturuyor. Mahallemizi ve insanları korumak amacı ile Kaymaz halkı ile bu kararı aldık. Böyle bir karar alacağımızı Sivrihisar’daki resmi makamlara da bildirdik. Yarından itibaren, Pazartesi gününe kadar 5 gün kapatacağız. En azından bulaşıcılığı biraz daha azaltabilir miyiz çabası içindeyiz” dedi.

“HERKES MEMNUN KAPATMAMIZDAN”

Cafer Ercan de halkın bu karardan memnun olduğunu ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

“Kahveci arkadaşlarla ortak kapatma karar aldık. Yarın sabah kısmetse açmayacağız. Pazartesiye kadar kapatacağız. Hastalık yine yaygın olursa, bir hafta daha sürdüreceğiz. Kapatmamız için kimse baskı yapmadı. Bu hastalığı önlemek maksadıyla, yayılmasın diye böyle bir karar aldık. Muhtarımıza biz söyledik. ‘Muhtarım, müsaade edersen biz kahvehaneleri kapatalım hastalık yayılmasın’ dedik. Muhtar da onay verdi. Herkes memnun yani kapatmamızdan”