Editörün SeçtikleriGündem

Koronavirüs salgınında yeni yasaklar ve ek tedbirler! Bugün kritik gün: Acil olarak toplantı

Bugün koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı yapılacak. Bu toplantı saat 17:30’da başlayacak ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantıya başkanlık edecek. Bilim Kurulu toplantısı video konferans yöntemi ile gerçekleştirilecek ve bu toplantıda artan vaka sayıları, omicron varyantı, ek ve yeni tedbirlerin görüşülmesi bekleniyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.30’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

SALGININ BAŞINDAN BU YANA EN FAZLA VAKA SAYISI

Koronavirüs salgını kapsamında ülkemizde son 24 saatte 74 bin 266 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildiği duyuruldu. Bunun yanı sıra bu verilere ilişkin günlük vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından “covid19.saglik.gov.tr” web adresi aracılığı ile paylaşılıyor.

Konu ile ilgili olarak son 24 saatte 430 bin 253 Kovid-19 testi yapıldı, 74 bin 266 kişinin testi pozitif çıktı, 137 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı 39 bin 226 oldu.

ALARM VEREN İLLER

18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 83,74, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 92,08 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 137 milyon 428 bin 160 doza yükseldi. Vakaların en yüksek olduğu iller ise şöyle ifade edildi:

“Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa.”

“DURUM BİZİ YANILTMASIN”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından bu salgın hakkında bir paylaşımda bulundu ve şu açıklamaları yapmıştı:

“Vaka sayılarında belirgin bir artış var. Bu artış, vefat sayılarına yansımış değil. Fakat Omicron kaynaklı vakalar ağırlık kazandıkça, risk grubundakiler için tehlike kaynağı Omicron olacak ve yaşlılarla kronik hastalarda ölüme de yol açabilecek. Durum bizi yanıltmasın.”