EkonomiGündem

Altına yatırım yapanlar dikkat: Herkes bu tarihe kilitlendi! Yatırım ve birikim yapanlara önemli tavsiyeler!

2022 yılında altın fiyatlarının ne kadar olacağına yönelik araştırmalar devam ederken ani dalgalanmalar yaşayan altının gidişatı bugün saat 16.30’da açıklanacak ABD Aralık ayı enflasyonuyla belli olacak. Diğer yandan uzman isimden 2022’de yatırım yapacaklara önemli tavsiyeler geldi. İşte detaylar…

Fed Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi’nde ülkedeki enflasyon oranı ve faiz artışı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Powell’ın konuşmasında öne çıkan en önemli konu faizlere ilişkin yaptığı açıklama oldu. Powell, “Eğer enflasyon beklediğimizden daha uzun süre devam eder ise faizleri artırmamız gerekir” ifadesini kullandı.

ABD, Aralık ayı tüketici enflasyonu ise bugün saat 16.30’da açıklanacak. Ülkede enflasyon kasımda yıllık yüzde 6,8 olarak gerçekleşirken, ekonomistlerin beklentisi Aralık ayında enflasyonun yüzde 7,1’e ulaşacağı yönünde.

Öte yandan analistler Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) 25 Ocak’taki toplantısına kadar altın fiyatlarının 1790-1830 dolar aralığında seyredeceğini ifade ediyorlar.

EURO İÇİN BEKLEYİN

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu da gram altın fiyatının artık tamamen dolar kuruna bağlı olarak hareket ettiğinin altını çizerek yatırımcıya önemli uyarılarda bulundu. Tunç Şatıroğlu şunları kaydetti:

“Bu ortamda biraz dolar, biraz altın, biraz borsa tutmalısınız. Türk Lirası’nı sadece geçiminizi sağlamak için elinizde tutun. Gümüş ve sterlin de olabilir ama Euro için biraz daha yükselmesini beklemek gerek.”