Editörün SeçtikleriEğitimGündem

MEB duyurdu: Okullar kapanıyor! Omicron nedeniyle tatil uzayacak mı?

Yüz yüze eğitim hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından bir açıklama yapıldı. Bakan Özer açıklamalarında yarıyıl tatiline bir hafta kaldığını belirterek yüz yüze eğitime devam edileceğini, bugün itibariyle tüm sınıfları kapalı olan, Kovid’den dolayı kapalı olan hiçbir okulun olmadığını belirtti. Bakan Özer açıklamalarında “Evet, Omicron varyantından dolayı yayılımlar hızlı ama Allah’a şükür bizim en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılama oranlarının çok yüksek olması” ifadelerini kullandı.

EKSİKLİKLER TAMAMLANACAK

Koronavirüste artan vaka sayıları, “Okullar kapanacak mı?” sorularını da beraberinde getirirken yarıyıl tatilinin başlamasına günler kala, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den önemli bir açıklama geldi. Bakan Özer Bahçelievler Anadolu Lisesi açılış töreninde bir konuşma yaparak İstanbul’da eğitimle ilgili çok kıymetli adımlar atıldığını bu konuda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya2nın eğitim neferi gibi gece gündüz çalıştığını ifade etti.

Türkiye’de son 20 yılda eğitimde bir devrim yaşandığını belirten Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkenin dört bir köşesinde okul öncesinden yükseköğretime kadar vatandaşların nitelikli eğitime erişimle ilgili devasa bir dönemin yaşandığını anlattı. Bakan Özer İstanbul’un 2022 yatırımlarında en merkezi il olduğunu belirtti ve açıklamalarında “En fazla öğrencimizin, eğitim neferimizin olduğu bir il olan İstanbul’un tüm fiziki eksikliklerini 23 Nisan 2023’e kadar inşallah tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

EN YÜKSEK AŞILAMA ORANINA SAHİBİZ

Bakan Özer, Kovid-19 sürecine ilişkin de bilgi verdi ve şu açıklamayı yaptı:

“Bir haftamız kaldı. Yüz yüze eğitime devam. Bugün itibarıyla tüm sınıfları kapalı olan, Kovidden dolayı kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamakta. Evet, Omicron varyantından dolayı yayılımlar hızlı ama Allah’a şükür bizim en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılama oranlarının çok yüksek olması. Yani en az bir doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 94’lere geldi. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 89’larda. Bir de aşı olmayıp, hastalığı geçirip bağışıklık kazanmış öğretmenlerimiz var. Onlar da yüzde 5’ler civarında. Muhtemelen o oranlar da artmıştır, 6 Eylül itibarıyla o civarlardaydı. En az üç doz aşı olmuş öğretmen oranımız da yüzde 45’lere geldi. Almanya, İngiltere ve Fransa gibi yüz yüze eğitime devam eden ülkelerin öğretmenlerinin aşılanma oranlarından bile yüksek öğretmen aşılama oranına sahibiz.”

OKULLARIN ÖNEMİ ANLAŞILDI

Açıklamalarında bu dönemde okulların öneminin anlaşıldığını ifade eden Bakan Özer okulların sadece bir öğrenme ortamı değil, öğrencilerin kişisel, sosyal, kültürel, psikososyal gelişimlerinin gerçekleştirildiği alanlar olduğunu aktardı.