DünyaEditörün SeçtikleriSağlık

Bu kişiler koronavirüsü yatağa düşerek geçiriyor! Nedeni belli oldu!

Yaklaşık dünya genelinde 2 yıl boyunca etkisini gösteren koronavirüs salgınına ilişkin araştırmalar ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2 yıldır dünyada 5,5 milyon insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınında Polonyalı araştırmacılar yaptıkları çalışmalar sonucunda koronavirüsün neden ağır ve yatakta geçirildiğini tespit etti.

Yapılan çalışmalar sonrasında koronavirüsü ağır geçirme riskini iki katına çıkarabilen bir gen varyantı keşfedildi. Bu genin tespit edilmesi durumunda hastalığın erken teşhisinde önemli bir rol oynayacak.

Dünya genelinde 311 milyon 250 bin vakaya 5 milyondan fazla da can kaybınanedne olan koronavirüs salgını şimdi Omicron varyantı ile ilerlemeye devam ediyor. Polonya’da yapılan çalışma sırasında koronavirüsü ağır geçirme riskini 2’ye katlayan bir gen varyantının keşfedildiği belirtildi. Uzmanlar yaptıkları açıklamasında en fazla risk altında olan kişilerde erken teşhis yapılabileceğini belirtti.

YÜZDE 25’TEN FAZLA KEŞFEDİLDİ

Aynı araştırmanın devamında ise Avrupalıların yaklaşık yüzde 10’unun, Güney Asyalıların da dörtte birinden fazlasında bu genin taşındığı tahmin edildiği söylendi.

ANLAMAYA ÇOK YAKINIZ

Bialystok Üniversitesinin sözcüsü, salgının başladığı günden bu yana, kişilerin aynı yaşta olmalarına rağmen bazılarının salgını çok ağır geçirdiğini anlamaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bu araştırma sayesinde bu olguyu daha da anlamaya yakınız” dedi.