Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Gram altında 1000 liraya doğru gelişmesi! Gram altın ve çeyrek altın fiyatları herkesi şoke etti: İşte güncel altın fiyatları

Altın fiyatları Türkiye’nin yeni ekonomi modeli ile dolar ile doğru orantılı olarak düşüş yaşadı. Bu doğrultuda 600 lira seviyesine kadar inen gram altın ardından 800 lira seviyesine kadar da çıktı. Bu durum akıllara döviz ve altın düştüğü seviyeyi unutmayacak mı, sorusunu getirdi. Bundan dolayı vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından anlık olarak gram altın ve çeyrek altın fiyatları araştırılıyor. Bazı uzmanlar tarafından gram altının 1000 lira serüveninin 2 3 ay sonra başlayabileceği bildirildi.

Milyonlarca yatırımcının merakla takip ettiği altın fiyatları bugün açıklandı. FED ve ABD’nin enflasyonu açıklaması sonrasında döviz ve altın fiyatları sallandı. Bundan kaynaklı olarak gram altın 800 lira sınırının da altına düştü. Peki bugün altın fiyatları hangi seviyede?

14 Ocak güncel altın fiyatları açıklandı. Merakla takip edilen haftanın son gününde altın fiyatları belli oldu. Dünya Altın Konseyi yaptığı açıklamada önemli bir uyarıda bulundu. Buna göre kısa vadede altın, fiyatları küresel merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırmalarına reaksiyon verebilir, fakat koruma faktörü olarak altına olan talep devam edebilir dedi.

GRAM ALTIN

Bilindiği gibi gram altında dalgalanmalar devam ediyor. Gram alın fiyatları 14 Ocak gününe 796,39 TL alış 796,53 TL satış fiyatı bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN

Bunun yanı sıra çeyrek altın fiyatlarında da bazı değişiklikler oldu. Anlık verilere göre çeyrek altın fiyatları 1.286,00 TL alış 1.323,00 TL satış fiyatı bulunuyor.

YARIM ALTIN

Yarım altın fiyatları da ülkemizde aranan konular arasında yer alırken yarım altın alış fiyatı 2.572,00 TL satış fiyatı 2.646,00 TL oldu.

CUMHURİYET ALTINI

Cumhuriyet altın fiyatlarında ise anlık verilere göre almak isteyenler için 5.144,00 TL satmak isteyenler için ise 5.274,00 TL olarak haftanın son günü 14 Ocak tarihine giriş yapıldı.