Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Benzin, motorin ve LPG’ye çok büyük zam! Düğmeye basıldı: Akaryakıt ve otogaz alımlarında resmen 50 TL indirim

Bilindiği gibi benzin, motorin ve LPG fiyatlarına peş peşe dev zamlar yapıldı. Çok değil kısa zaman önce LPG 3 lira, benzin ve motorin fiyatları ile 5-7 lira seviyesinde bulunurken şimdilerde ise benzin ve motorin fiyatları 13 lira seviyesinde LPG fiyatları ise 9 lira seviyesinde bulunuyor. Meydana gelen bu zamlar otomobil sahiplerini oldukça zora sokarken yaşam sıkıntısı çeken vatandaşların da tepkisine neden oluyor. Öncesinde 250 liraya bir depo dolduran otomobil sahipleri şimdilerde 450 hatta 550 liralara depolarını doldurabiliyorlar. Akaryakıt ve otogaz fiyatları EPGİS tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda çok büyük zamlandı. Bunun ardından yakıt alacak olan vatandaşlar yeni kampanyaları araştırmaya başladı.

AKRYAKIT ALIMINDA 50 TL İNDİRİM

Akaryakıt fiyatlarının bir hayli artmasının ardından Yapıkredi bankası tarafından Petrol Ofisi işbirliği kapsamında yakıt alımlarında 50 lira indirim resmen duyuruldu. Banka tarafından akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardından müşterilerine avantajlı kampanyalar sunmaya başlarken Petrol Ofisi iş birliğiyle 1 Ocak 2022’den itibaren başlayan kampanya 15 Şubat 2022 tarihinde son bulacak. Konu ile ilgili olarak kampanyaya katılan vatandaşlar 40 TL’ye ek 10 TL, toplamda 50 TL Yapı Kredi Petrol Ofisi Puanı kazanacak ve böylelikle bir sonraki yakıt alımında 50 lira indirim yapılabilecek.

Petrol Ofisi istasyonlarında POS’ta QR Kod ile tek seferde yapacağınız 150 TL ve üzeri akaryakıt alımında 10 TL Petrol Ofisi Puan hediye edileceği belirtilen açıklamada kampanyanın 15 Şubat’a kadar devam edeceği bildirildi. Ayrıca bu kampanyanın “Petrol Ofisi ‘de toplam 40 TL Petrol Ofisi” kampanyası ile birleştirilebileceği belirtilerek her iki kampanyadan da faydalanabilmek için ve toplam 50 TL Petrol Ofisi Puan kazanmak için World Mobil’den “Petrol Ofisi ‘nde toplam 40 TL Petrol Ofisi Puan” kampanyasına katılım yapılarak bir harcamanın POS’ta QR Kod ile yapılması gerektiği vurgulandı.

AYRINTILAR

Kampanyanın ayrıntıları ise Yapı Kredi Bankası tarafından paylaşıldı. Bu kampanyanın ayrıntılarına ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

  • Petrol Ofisi’nde toplam 40 TL Petrol Ofisi Puan” kampanyası kapsamında 0,1 veya 2 harcama yapmış ve kampanyayı tamamlamamış kullanıcılar, POS’ta QR Kod ile yapacakları ilk 150 TL ve üzeri harcamaları iki kampanya kapsamında da değerlendirilecek ve 10 TL Petrol Ofisi Puan kazanacaklardır. “Petrol Ofisi’nde toplam 40 TL Petrol Ofisi Puan” kampanyası kapsamında toplam 40 TL puan kazanabilmeleri için bir 150 TL ve üzeri harcama daha yaparak kampanyayı tamamlamaları gerekmektedir.
  • “Petrol Ofisi’nde toplam 40 TL Petrol Ofisi Puan” kampanyası kapsamında 3 harcama yapmış kullanıcıların dördüncü harcamalarını POS’ta QR Kod ile yapmaları durumunda her iki kampanyayı da tamamlayarak toplam
  • Daha önce “Petrol Ofisi’nde toplam 40 TL Petrol Ofisi Puan” kampanyasını tamamlayarak 40 TL Petrol Ofisi Puan kazanan kullanıcılar, POS’ta QR kod ile yapacakları bir sonraki 150 TL ve üzeri harcamalarından 10 TL Petrol Ofisi Puan kazanabilir.
  • Yukarıda a, b ve c maddelerinde belirtilen puan kazanımları “Petrol Ofisi’nde toplam 40 TL Petrol Ofisi Puan” kampanyasına World Mobil’den katılım yapılması durumunda geçerli olup ilgili kampanyaya SMS ile katılım yapan müşteriler Petrol Ofisi’nde toplam 40 TL Petrol Ofisi Puan” kampanyasından 30 TL, “Petrol Ofisi’nde POS’ta QR kod ile ödeme” kampanyasından ek 10 TL olmak üzere toplam en fazla 40 TL Petrol Ofisi puan kazanabilir.
  • Kampanyaya yalnızca Yapı Kredi bireysel kredi kartları ve bireysel TLcard’lar ile Petrol Ofisi istasyonlarında POS’ta QR Kod ile yapılacak harcamalar dahildir.
  • POS’ta QR Kod ile Ödeme ile işlem yapmak için öncelikle iOS ya da Android cep telefonuna World Mobil veya Yapı Kredi Mobil indirilmelidir.

NAKİT ÇEKİMLER KAMPANYAYA DAHİL DEĞİL

  • Ödeme yapmada önce kasiyere QR Kod ile ödeme yapacağınızı belirttikten sonra World Mobil’den Yapı Kredi Pay butonuna tıklayarak “QR Kod ile Ödeme”yi ya da Yapı Kredi Mobil uygulamasından “Kartlarım” menüsü altında bulunan Yapı Kredi Pay’i seçerek “QR Kod ile Ödeme”ye tıklayıp QR Kod okuyucuyu açın ve POS cihazında oluşan QR Kod’u okutun.
  • Nakit çekim, mail order işlemleri, iade ve puan kullanımı işlemleri dahil değildir.

SON KULLANMA TARİHİ

  • Kampanya kapsamında kazanılan puanlar 25 Şubat 2022 tarihine kadar en az 1 adet kullanıma açık bireysel kredi kartı olması durumunda yüklenecek olup, Petrol Ofisi Puanların son kullanma tarihi 24 Mart 2022’dir.
  • Kullanılmayan Petrol Ofisi Puanlar 25 Mart 2022 tarihinde geri alınacaktır.
  • Müşterinin puan yükleme esnasında tüm bireysel kredi kartlarının kapalı olması durumunda kampanya kapsamında sadece TLcard alışverişleri için kazandığı puanlar bireysel TLcard’ına yüklenecektir.
  • Ayrıca müşterinin kampanya kapsamında Yapı Kredi bireysel kredi kartı ile herhangi bir alışverişi olmaması ve kampanya kapsamındaki tüm alışverişlerinin yalnızca bireysel TLcard’ı ile gerçekleştirmiş olması durumunda puan yükleme esnasında bireysel kredi kartları kapalı ise kazanılan puanlar TLcard’lara yüklenecektir.
  • Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve Petrol Ofisi A.Ş. kampanyayı dilediği zaman durdurma ve/veya kampanya koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.