Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

T. C. Kimlik Numarası sonu ‘0,2,4,6,8’ olanlara para ödemesi yapıldı! Hesaplara 850 lira yatırıldı

Yüz binlerce ödeme bekleyen vatandaş için çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda para ödemesi bekleyen vatandaşlar ödemelerin yapıldığı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak söz konusu ödemeler 6 Ocak’ta başladı ve 10 Ocak’ta sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi ödemeleri için önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada paraların TC kimlik numarasının son hanesine göre hesaplara yatırılacağı belirtilerek TC kimlik numarasının sonu ‘0,2,4,6,8’ olanlara ödeme yapıldığı bildirildi.

ÖDEMELER HESAPLARA YATIRILDI

Ocak ayı burs ve kredi ödemeleri hakkında çok önemli duyuru yapıldı. Bu duyuruda ödemelerin yapıldığı belirtilerek ödemelerin 10 Ocak’ta tamamlandığı bildirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu açıklamalarında 6 Ocak itibarıyla burs ve kredi ödemelerinin öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını belirtti ve 6-10 Ocak tarihleri arasında TC kimlik numarasının son numarasına göre ödemelerin yapıldığını vurguladı.

ÖDEMELER YAPILDI

Bununla beraber TC Kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Ocak, “2” olanlar 7 Ocak, “4” olanlar 8 Ocak, “6” olanlar 9 Ocak, “8” olanlar 10 Ocak’ta ödemelerini aldı.

ÖDEMELERE ZAM YAPILDI

Bilindiği gibi 2022 yılında birçok ödeme için zam yapıldı. Bu kapsamda burs ve kredi ödemelerine de zam yapıldı. 2022 yılında kredi-burs miktarı, lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya yükseltildi.