Editörün SeçtikleriGündem

Türkiye’deki herkesi ilgilendiren duyuru! Artık herkes e-Devlet üzerinden yapabilecek

e-Devletteki yeni hizmet hakkında son dakika haberi paylaşıldı. Yapılan duyuru kapsamında e-Devlette yeni bir hizmetin kullanıma sunulduğu belirtilerek derneklere üyeliği kolaylaştıran uygulama sayesinde e-Devlet üzerinden dernek üyelik başvurusu yapılabileceği bildirildi.

İÇİŞLERİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

e-Devlet’te kullanıma sokulan yeni uygulama ile birlikte, sistem üzerinden derneklere üyelik başvurusu yapılabilecek. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda yeni hizmet paylaşıldı ve şu ifadelere yer verildi:

“Derneklere üye olmak artık daha kolay! e-devlet üzerinden “Dernek Üyelik Başvurusu” hizmeti kullanıma açılmıştır.”

DERNEK BAŞVURU YAPILABİLİR

Tüm bunların yanı sıra yapılan açıklamanın devamında ise “Sivil toplum yüksek katılımla yükselir. Yükselen Sivil toplum ise güçlü Türkiye demektir. İşte bu nedenle dernek üyeliğini dijital ortama taşıyarak kolaylaştırdık. Artık e devlet üzerinden herhangi bir derneğe üye olup olmadığınızı sorgulayabilir. Dernek üyeliği başvurunuzu yapabilir veya üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.” ifadeleri kullanıldı.

DERNEK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Peki dernek başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılacak? e-Devlete giriş yaparak dernek üyelik başvurusu yazarak arama yapın ve başvuru ekranına gelin. Üye olmak istediğiniz derneğe ait bilgi ve belgeleri sisteme girmeniz gerekiyor ve dernek üyelik başvuru formunuz e-imza veya mobil imzalı olarak DERBİS üzerinden ilgili derneğe iletileceği bildirildi.

Bunun ardından ilgili dernek başvurunuzu yine DERBİS üzerinden kabul veya reddedecektir.