Sağlık

Çayına bunu atıp içen hastalanmıyor!

Koronavirüs salgını hız kesmeden ilerlemeye ve yayılmaya devam ederken, bir yandan da mevsimsel hastalıklar ortaya çıktı. Grip vakalarının da hızlı bir şekilde artması sonrasında vatandaşlar gribe karşı kullanılabilecek bitkisel ve doğal tedavi yöntemlerine yönelmeye başladı. Bu kapsamda faydaları saymakla bitmeyen portakal çayı ve tarçın ön plana çıkıyor. İşte detaylar..

Çoğu kişinin hayali kış mevsimini hastalık geçirmeden atlatmak. Eskiden soğuk algınlığı ve griple mücadele eden vücudumuz artık koronavirüs ve varyantlarına karşı da savaşıyor.

KAN BASINCINI DENGELİYOR

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için bu noktada portakal ön plana çıkıyor. Kan basıncını dengeli bir şekilde geçirmek isteyenler portakal ile kansızlığını da tedavi edebiliyor.

Kalp sağlığı için öne çıkan portakal ve portakal suyu içerisinde barındırdığı mineral ve vitaminler sayesinde vücudun sıcak ve dinç kalmasına yardımcı oluyor. Portakal ve portakal çayını uzun sürede kullanmak kışı hastalıksız bir şekilde atlatmanıza yardımcı oluyor.

ÇAYINIZA TARÇIN ATIN

Hazırlamış olduğunuz portakal çayınızın içerisinde tarçın ekleyerek her gün düzenli olarak tüketmeye çalışın. Bu şekilde toksin ve virüs birikiminin önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda tarçın ağız içerisindeki yaraları temizleyerek, ağız sağlığının korunmasına yardımcı oluyor.

ÇOK ŞEYE FAYDASI VAR

Böbrek taşı oluşumundan, ishal ve kabızlığa kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelen portakal çayınızın içerisinde tarçın ekleyerek sağlıklı bir kış geçirebilirsiniz. Aynı zamanda günlük aç karnına portakal suyu tüketmeniz durumunda bağırsaklardaki mikroplardan da kurtulabilirsiniz.