Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

İŞKUR’dan işsiz vatandaşlara destek duyurusu! Başvuru yapan herkese günlük 163 lira cep harçlığı veriliyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü üzerinden İşbaşı Eğitim Programı detayları paylaşıldı. Bu program kapsamında işsiz gençlere günlük en az 163 lira cep harçlığı verileceği belirtildi. Mesleki deneyimi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlendiği belirtildi ve program ile birlikte işverenler işe alacakları kişileri, kendi işyerlerinde yetiştirmekte oldukları vurgulandı.

ARANAN ŞARTLAR

Bu programa katılmak isteyen vatandaşlar için bazı şartlara haiz olmaları gerektiği duyuruldu. Bu kapsamda İŞKUR tarafından şartlar şöyle paylaşıldı:

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak

15 yaşını tamamlamış olmak

İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak

Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak

Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak

Emekli olmamak

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

GÜNLÜK 163 LİRA ÖDENİYOR

Tüm bunların yanı sıra İşbaşı Eğitim Programının süresi de adaylar tarafından araştırılıyor. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada programın süresinin bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulandığı belirtildi. İş arayan statüsündeki vatandaşlara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı verildiği de belirtildi.

Söz konusu desteğin detayları için TIKLAYIN.