Editörün SeçtikleriEğitimGündem

Omicron varyantında vaka sayısı 75 bin oldu! MEB flaş karar aldı: Okullar kapanıyor

Koronavirüs salgını kapsamında Omicron varyantı ortaya çıktı ve vaka sayıları çok hızlı yükselmeye başladı. Ülkemizde 20 bin sınırında olan vaka sayısı omicron varyantı ile 75 binlere kadar yükseldi. Vaka sayısının artmasından kaynaklı olarak okulların kapanıp kapanmayacağı tartışılırken okulların yarıyıl tatiline gireceği duyuruldu. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığının takvimi yayınlandı ve tatil tarihleri paylaşıldı. Bir hafta sonra tatile girecek olan okullarda yarıyıl tatilinin uzayıp uzamayacağı ise merak konusu oldu.

OKULLAR KAPANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı takvimi kapsamında okullar 21 Ocak 2022 tarihinde yarıyıl tatiline girecek ve tamamen kapanmış olacak. Bu tatil ise 2 hafta sürecek. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında, birinci dönem 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamıştı. 31 Ocak 2022 tarihinde ilk dönem sona erecek. Ayrıca ikinci dönem ise 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak ve 17 Haziran 2022 tarihinde okullar yaz tatiline girecek.

Konu ile ilgili olarak yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma günü sona erecek. 7 Şubat 2022 Pazartesi günü ise ikinci dönem başlayacak. Bununla beraber ikinci ara tatil ise 11-15 Nisan 2022 tarihlerinde uygulanacağı duyuruldu.

YARIIL TATİLİ UZAYACAK MI?

Tüm bunların yanı sıra omicron varyantından dolayı yarıyıl tatilinin uzayıp uzamayacağı merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 Eğitim Öğretim Yılı takvimine gün gün uymak konusunda kararlı gibi görünüyor. Ancak yarıyıl tatilinin uzamayacağı belirtiliyor. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanı Koca ise şöyle bir açıklama yapmıştı:

“Eğitim kurumlarımızda alınması gereken tedbirleri içeren çalışma rehberine tam riayet edilerek hareket edilmelidir. Okullarımızda maske kullanımı, hijyen kurallarına uyum ve ortam havalandırma kurallarına tam uyum gerekmektedir. Okullarımızda Yüz Yüze Eğitim devam edecektir. Ülkemizdeki tüm müesseseler kapanmadan okullarımız kapanmayacaktır. Tedbirlere uyarak eğitime devam edilecektir.”