Gündem

Ankara, İstanbul ve İzmir için dikkat çeken açıklama: Tarih ve saat paylaşıldı! Tüm planlar iptal oluyor

Hava durumu hakkında bir son dakika haberi paylaşıldı. Bu doğrultuda bugün Karadeniz bölgesinde yoğun kar yağışı beklendiği belirtilerek önümüzdeki haftanın tahminleri kapsamında Türkiye’nin yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına girmesi beklendiği belirtildi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

3-4 GÜN SÜRECEK

Konu ile ilgili olarak Orhan Şen açıklamalarında “Önümüzdeki hafta sonu (22 Ocak) Orta Avrupa’dan sarkacak soğuk ve yağışlı bir hava kütlesi Türkiye de kış şartlarını hissettirecek gibi görünüyor. 3-4 gün sürecek. Geçtiğimiz sistemden daha kuvvetli. Şimdiden söylüyorum ancak 10 günlük tahmin yapmak risklidir. +/- 1 gün olabilir. Takip etmiş olacağız” ifadelerine yer verdi.

SICAKLIK 8 DERECE

Ayrıca Orhan Şen açıklamalarında bugün tüm Karadeniz Bölgesi’nde yoğun kar yağışı olduğunu belirterek Marmara’nın doğusunda karla karışık yağmur, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu’da akşama kadar kar yağışı var. İstanbul’da sıcaklık 8 derece öğleden sonra yağmur olasılığı olduğunu vurguladı.

Bunun yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Rize, Artvin, Batman ve Siirt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Zonguldak. Bartın çevreleri ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞ UYARISI

Ayrıca MGM tarafından yapılan açıklamada yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yer yer yağmur şeklinde görülmesi beklendiği belirtilerek yağışların Hakkari’nin yükseklerinde ve Van’ın güney kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görülmesi beklendiği vurgulandı.

HAVA DURUMU

İllerimize göre hava durumu ise şöyle oldu:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 2

İstanbul: Parçalı bulutlu 5

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 8

Adana: Parçalı bulutlu 15

Antalya: Parçalı bulutlu 15

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 7

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 6

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -6

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 8