Editörün SeçtikleriEkonomi

Hesabınızda habersiz para birikiyor! E-Devlet’ten hemen sorgulayın! Herkes parasını alıyor!

Son dönemlerin en sık kullanılan platformu arasında olan e-Devlet her geçen gün pek çok hizmeti kullanıcıların kullanımına sunuyor. Son dönemlerde sosyal medyada dolaşan bir bilgi kullanıcıların heyecanlanmasına neden oldu.

Milyonlarca kişinin kullandığı e-Devlet’in bilinmeyen bir özelliği ortaya çıktı. Yaklaşık 1-2 yıl önce hayatımıza giren Bireysel Emeklilik Sistemi’nde para olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Çoğu kişinin bilmediği bu sistem sayesinde daha önce bireysel emeklilik sistemi için çekilen paralar toplu olarak iade edilebiliyor.

İADE TALEP EDEBİLİRSİNİZ

Bazı vatandaşların hesabında para biriktiği ifade edilirken, bazı vatandaşlara hiç bakiye çıkmadığı görüldü. Eğer sistem üzerinden kontrol ettiğinizde adınıza para biriktiği görüldüyse bu parayı belirtilen sigorta şirketini arayarak iade talep edebilirsiniz.

E-DEVLET PARA SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinden paranızın birikip birikmediğini kontrol etmek için şu yolu izlemeniz yeterli olacaktır:

E-Devlet’e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Daha sonra arama kısmına “BES” ya da “TakasBank” yazın. Çıkan ilk bölmeye tıklayın. Sorgulama yaptığınız zaman eğer adınıza para birikmiş ise buradan bakiye görüntüleme yapabilirsiniz. Para birikmemiş ise ekranda bakiyenin görülmediği yazacaktır.

Eğer hesabınızda para birikmiş ise yan tarafta yazan Bireysel Emeklilik Şirketi’ni arayarak paranızı hesabınıza iade talep edebilirsiniz.