Ekonomi

Altın fiyatlarında sıcak gelişme! 25 Ocak alarmı verildi!

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi yaşandı. 800 TL civarında seyreden gram altın fiyatları düşüşe geçti. Altın gram fiyatı bu hafta yüzde 0,28 düşüş ile 794 TL seviyelerine kadar geriledi. Bununla birlikte FED açıklamaları ile birlikte altın fiyatlarının Mart ayından itibaren artmaya başlayacağı tahmin ediliyor. Bu kapsamda altın fiyatları için 25 Ocak alarmı verildi.

Altına yatırım yapan ve yapacak olanların gözü kulağı GED 25 Ocak kararına çevrilmiş durumda. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Detaylar haberimizde..

EKONOMİ HIZLA GÜÇLENDİ

FED Başkanı Powell hafta içinde yapmış olduğu açıklamasında, yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmesini önlemek için çalışacaklarını belirterek, “Devam eden salgına rağmen ekonomi hızla güçlendi. Bu durum, kalıcı arz ve talep dengesizliklerine ve darboğazlara, dolayısıyla yüksek enflasyona, neden oldu. Maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine ulaşmakta kararlıyız” dedi.

“ONS ALTI 25 OCAK AKŞAMI KENDİNE YÖN BELİRLEYECEK”

İslam Memiş, ise konu Ons altında ise kritik seviyenin 1765 dolar olduğunu ifade eden İslam Memiş, “Ons altın ise dolar endeksindeki gerilemeye rağmen 1830 doların üzerine kendini atamadı. Altının ons fiyatı 1765 doları test etmeden yoluna devam etmez. 1790-1830 bant aralıkları 25 Ocak tarihine kadar geçerliliklerini koruyor. Ons altın 25 Ocak akşamı kendine bir yön belirleyecek. Ya aşağı yönlü bir kırılma ya da yukarı yönlü bir toparlanma göreceğiz. Benim tahminim aşağı yönlü bir kırılma olma olasılığı yönünde” dedi.