Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

13 milyon emekli için peş peşe açıklama geldi! Emekli maaşı olan herkese maaşının dışında 1000 lira nakit veriliyor

Türkiye’de 2022 yılında geçerli olacak olan emekli maaşı zammı belli olurken en düşük emekli maaşı da 2 bin 500 lira olarak açıklandı. Bunun ardından bankalar tarafından da emekliler için çeşitli kampanyalar düzenlenerek duyurusu yapılmaya başlandı. Bu kampanya duyurusu kapsamında maaşını 3 yıl aynı bankadan almaya söz veren emeklilere 1000 liraya kadar nakit geri ödemesiz promosyon ödemesi yapılacağı bildirildi. Bu ödeme hakkındaki duyuru ise Kuveyttürk Bankası tarafından geldi. Banka tarafından şartlar sağlandığında 1000 liraya kadar nakit promosyon ödemesi yapılacağı bildirildi.

1000 LİRA ÖDEME YAPILIYOR

Emekli vatandaşların, promosyon ödemesinden yararlanabilmeleri için maaş ödemelerini 3 yıl boyunca Kuveyt Türk aracılığıyla alacaklarına dair başvuruda bulunmaları yeterli olduğu belirtilirken başvuru yapan emekli vatandaşlara maaşlarına göre ödeme yapılıyor ve bu ödemeler 1000 liraya kadar çıkıyor.

ÖDEMELER 3 GÜN İÇİNDE HESAPLARDA

Emekli maaşını Kuveyt Türk Bankası’na yeni taşıyan müşteriler maaşlarını en az 1 defa Kuveyt Türk Bankası’ndan aldıktan sonra, mevcut emekli maaş müşterileri ise beklemeksizin en yakın Kuveyt Türk şubesine gelerek promosyon başvurusunda bulunmalarını doğrultusunda para ödemelerinin yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda paralar emeklilerin hesabına 3 iş günü içinde geçecek ve maaşlara göre bu ödeme 1000 liraya kadar çıkabilecek.

EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMELERİ

Emekli vatandaşların, promosyon ödemesinden yararlanabilmeleri için maaş ödemelerini 3 yıl boyunca Kuveyt Türk aracılığıyla alacaklarına dair başvuruda bulunmaları yeterli. Konu ile ilgili olarak Emekli promosyon ödemesi tutarları ise şöyle paylaşıldı:

1.500 TL’ye kadar emekli aylığı alanlara 750 TL

1.500 TL ile 2.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 875 TL,

2.500 TL ve üzeri emekli aylığı alanlara 1.000 TL