Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ocak ayı evde bakım maaşı yatan iller açıklandı! Bu illerde yaşayan vatandaşların hesabına 2 bin 706 lira para yattı: e-Devlet üzerinden kontrol edin

Evde bakım aylığı alan vatandaşlar için önemli bir duyuru yayımlandı. Bu duyuru kapsamında Ocak ayı evde bakım maaşı yatan illerin listesi paylaşıldı. Devlet tarafından evde bakıma muhtaç, hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların bakımı üstlenen yakınlarına maddi destek sağlanırken çok sayıda kişinin beklediği Ocak ayı zamlı ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Evde bakım maaşı yatan illerin listesi ise resmen paylaşıldı.

DEVLETTEN MADDİ DESTEK

Milyonlarca evde bakım aylığı alan vatandaşı ilgilendiriyor. Ödemelerin bazı illere yatmaya başladığı paylaşıldı. Milyonlarca hasta bakıma muhtaç engelli vatandaşın bakımını üstlenen aile bireylerinin hesabına devlet tarafından her ay bakım aylığı yatmaya devam ederken milyonlarca hane hesaplarına maddi destek ödemeleri yatırıldı.

ÖDEME YAPILAN İLLER

Evde bakım aylığı yatan iller ise şöyle paylaşıldı:

“Tokat, Kırklareli, Sivas, Aksaray, Çanakkale, Zonguldak, Manisa, Bilecik, Karabük, Muğla, Kocaeli, İstanbul, Amasya, Osmaniye, Sakarya ve Ordu, Uşak, Afyonkarahisar, Antalya, Diyarbakır, Balıkesir, Samsun, Mersin, Çorum, Bursa, İzmir, Kırıkkale, Düzce ve Bolu”

E-DEVLETTEN KONTROL EDİN

Evde bakım ödemelerinin yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar ise aylık sorgulamalarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Maaş sorgulaması, e-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak bakılabiliyor.

MAAŞ 2 BİN 706 LİRA OLDU

Bilindiği gibi 2021 yılında evde bakım aylığı 1798 lira olarak uygulanırken 2022 yılı asgari ücret zammı doğrultusunda evde bakım maaşı 2 bin 706 lira oldu.