Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Millete sesleniş konuşması! Emekli maaşlarına 1000 lira zam, KDV indirimi, ailelere doğalgaz desteği

Ülkemizdeki herkesi ilgilendirecek kararların alınması beklenen Kabine Toplantısının Çarşamba günü yapılması bekleniyor. Konu ile ilgili olarak KDV düzenlemesi, doğal gazda yeni dönem, bireysel emeklilik, memur ve emekliye ek zam gibi önemli konuların yarınki toplantıda masada olması beklenirken aşı olmayanlara PCR testi zorunluluğunun kalması Omicron varyantındaki artan vakalar gibi konular da ayrıca olarak görüşülecek.

MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASI YAPACAK

Heyecanla beklenen Kabine Toplantısının bugün yapılması bekleniyor. Normal şartlarda Kabine Toplantısının Pazartesi günü yapılması gerekirken yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arnavutluk’u ziyaret edecek olması ve yoğun temposundan dolayı Çarşamba günü toplantının yapılması bekleniyor. Söz konusu toplantıda ise KDV düzenlemesi, doğal gazda yeni dönem, bireysel emeklilik, memur ve emekliye ek zam, aşı olamayana PCR testi zorunluluğunun kalkması ve Omicron varyantıyla artan vakalar gibi kritik konuların görüşülmesi bekleniyor. Tüm gözlerin çevrildiği 2022’nin ikinci Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Millete Sesleniş’ konuşması yapacağı da paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği ve sonrasında açıklamalarda bulunacağı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının bu haftaki gündeminde birçok farklı alanda çok sayıda kritik başlık bulunurken yukarıda belirtilen konulara ağırlık verilecek.

KDV DÜZENLEMESİ

Bunun yanı sıra toplantıda ekonomi başlığı oldukça önemli olurken Manipülasyonlara karşı atılan adımlar sonrasında dengeye oturan kur ile alınacak yeni önlemler kurulun gündeminde olacak. Kur ve dalgalanmaya ilişkin hayata geçirilen uygulamaların sonuçları değerlendirileceği gibi KDV düzenlemesindeki son durum da masaya yatırılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA 1000 LİRA ZAM

Teklifle doğal gaza kademeli fiyatlandırma getirilirken iklim şartlarına göre tarife belirlenmesi için BOTAŞ’a yetki verilecek. Bireysel emeklilik sisteminde ise yüzde 25 olan devlet katkısı yüzde 30’a çıkartılacak. Düzenlemedeki en önemli başlık memur ve emeklilere 2 buçuk puanlık ek zam da toplantıda olacak. Ayrıca en düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira oldu ve bu konu hakkında da Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Bilindiği gibi en düşük emekli maaşı 1500 lira iken 2 bin 500 liraya çıkarıldı.