Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Son dakika emekli maaşları asgari ücret seviyesine çıkıyor! Resmen duyuruldu: Emekli maaşlarına 2 bin 100 lira ekleniyor

Bilindiği gibi Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı da belli oldu. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 2 bin 500 lira olduğunu belirtti. Bunun ardından bankalar tarafından da çeşitli düzenlemeler yapıldı. Bankalar tarafından emekliler için kampanyalar düzenlendi ve maaşını bankaya taşıyan ve 3 yıl maaş alma sözü veren emeklilere 2 bin 500 liraya kadar nakit verileceği bildirildi.

PROMOSYON İLE ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE

ING Bank tarafından yapılan açıklamada emekli maaşını 3 yıl bankadan alma sözü veren emeklilere 1500 TL’ye (1.500 TL hariç) kadar ise 1.675 TL, 1.500 TL – 2.500 TL (2.500 TL hariç) arası ise 2.100 TL, 2.500 TL ve üzeri ise 2.500 TL nakit promosyon ödeneceği belirtildi. Bu kapsamda promosyonun ödendiği ilk ay kendi maaşı ile emeklinin maaşı asgari ücret seviyesine hatta daha fazlasına çıkmış oluyor.

EMEKLİLER AYRI BİR AVANTAJ

Emekli maaşını ING Banka taşıyan ve 3 yıl maaş alma sözü veren kişilerin bu promosyon ödemesinden yararlanabileceği belirtilen açıklamada ayrıca maaşını taşıyan emeklilerin 3 ay boyunca Turuncu Ekstra avantajlarından harcama koşulu olmadan yararlanabildiği belirtildi. Ayrıca emekliler için “Emekli maaşını taşıyanlara, %1,79’dan başlayan faiz oranıyla ihtiyaç kredisi ING’de! Üstelik, kredi tahsis ücreti yok!” kampanyası da paylaşıldı.

28 ŞUBAT’A KADAR BAŞVURUN

Promosyon ödemesinden faydalanmak için herhangi bir ürün koşulu bulunmadığı belirtilen açıklamada promosyon taahhüdünün imzalanması sonrasında ek bir koşul olmadan; bir aylık net gelir 1.500 TL’ye kadarsa 1.675 TL, 1.500 TL-2.500 TL arasındaysa 2.100 TL, 2.500 TL’nin üzerindeyse 2.500 TL nakit promosyon ödemesi yapılacağı bildirildi. Ayrıca bu kampanyanın 5 Ocak’ta başladığı ve 28 Şubat’ta sona ereceği bildirildi.

TEK PROMOSYON ÖDEMESİ YAPILIR

Konu ile ilgili olarak promosyon almak için başvuru yapacak olan emeklilerin tüm işlemlerini ING telefon bankacılığı veya ING Bank şubeleri aracılığı ile yapabilecekleri de belirtilerek bankadan birden fazla emekli maaş alınıyor olması durumunda, ödenecek promosyon tutarı maaş tutarlarının toplamı dikkate alınarak hesaplanır ve tek bir promosyon ödemesi yapıldığı paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

3 YIL İÇİNDE GELİR ARTSA BİLE PROMOSYON ÖDENMEZ

Nakit promosyon ödemesi 3 yıl için peşin olarak yapılır ve 3 yıllık taahhüt süresinin başlangıcı olarak nakit promosyonun hesaba yatırıldığı tarih esas olduğu belirtilen ING Bank’ın kurumsal internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada nakit promosyon ödemesi yapıldıktan sonra 3 yıllık taahhüt süresi içerisinde gelir/aylığın artması halinde ilave promosyon ödemesi yapılmayacağı da ifade edildi.