Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Benzin, motorin ve LPG dikkat! Akaryakıta büyük zam duyuruldu: Tüm zamanların rekorunu kırdı

Benzin, motorin ve LPG için flaş gelişme! Akaryakıt ürünlerinden motorin fiyatlarına çok büyük zam geleceği duyuruldu. Bu kapsamda Çarşamba günü motorinin litre fiyatına zam gelmesi bekleniyor. Bu zammın ise 40 kuruş olacağı belirtilerek motorinin litresinin tüm zamanların rekorunu kırarak 14 lira 20 kuruşu aşacağı bildirildi.

BÜYÜK ZAM GELİYOR

KRT’den Olcay Aydilek’in aktardıklarına göre akaryakıt zamları durmuyor ve bir zam daha geliyor. Buna göre Çarşamba günü akaryakıt ürünlerinden olan mazot yani motorinin litre fiyatına büyük zam gelmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak Brent petrol ve uluslararası piyasalarda ürün fiyatındaki artış, akaryakıtta zammı tetiklerken Çarşamba günü motorine 40 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILACAK

Bu zam doğrultusunda motorinin litre fiyatı tüm zamanların rekorunu kıracak. Yani motorinin litre fiyatı 14 lira 20 kuruş olacak.

EPGİS’TEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bu zammın geçerli olması için EPGİS tarafından bir açıklama yapılması gerekiyor. Resmi zamlar EPGİS tarafından duyurulur ve aynı gün gece yarısı pompa fiyatlarına yansır. Bundan kaynaklı olarak motorin 40 kuruş zammının yarın EPGİS tarafından duyurulması bekleniyor.

Bu konu hakkında uzmanlardan, sektör temsilcilerinden veya EPGİS tarafından bir son dakika açıklaması yapıldığında okuyucularımızı kamupersoneli.net olarak anlık olarak haberdar edeceğiz.