Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

2 bin 706 lira para ödemesi yapıldı! Herkes e-Devletten kontrol etsin: Hesaplara para ödemesi yapıldı

Yüzbinlerce kişi tarafından heyecanla beklenen destek ödemesi detayları paylaşıldı. Ocak ayına ilişkin destek ödemeleri başlarken bazı illerde bulunan vatandaşların banka hesabına para ödemeleri yapıldı. Her ayın belli tarihlerinde gerçekleşen evde bakım aylığı ödemeleri e-Devlet üzerinden kontrol ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu ödemeler yapılıyor. Bu ödemeler ise illere göre yapılıyor.

İLLERE GÖRE ÖDEME YAPILIYOR

Asgari ücrete gelen zammın ardından evde bakım aylığı alanların parasına da zam geldi. Asgari ücrete gelen yüzde 50,5 oranındaki zamdan sonra 1798 TL olan evde bakım aylığı 2706 TL’ye yükseldi. Konu ile ilgili olarak ödeme yapılan iller de paylaşıldı. Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilen vatandaşlar T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaparak “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama işlemlerini yapabilirler.

SMS İLE SORGULAMA

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atarak sorgulayabilirsiniz.

ÖDEME YAPILAN İLLER

Evde bakım aylığı yatan iller ise şöyle paylaşıldı:

“Tokat, Kırklareli, Sivas, Aksaray, Çanakkale, Zonguldak, Manisa, Bilecik, Karabük, Muğla, Kocaeli, İstanbul, Amasya, Osmaniye, Sakarya ve Ordu, Uşak, Afyonkarahisar, Antalya, Diyarbakır, Balıkesir, Samsun, Mersin, Çorum, Bursa, İzmir, Kırıkkale, Düzce ve Bolu”