Genel

Bakan Koca kötü haberi duyurdu! 162 kişi hayatını kaybetti!

Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel koronavirüs tablosunu açıkladı. Yapılan açıklamada vaka sayılarının artış gösterdiğini ve son 24 saat içerisinde 162 vatandaşımızın hayatını kaybettiği belirtildi. 17 Ocak koronavirüs tablosu ve son veriler haberimizde ayrıntılarıyla mevcut..

Koronavirüs salgını tüm hızı ile devam ederken, şimdi de Omicron varyantını salgının hızla artmasına neden oluyor. Her gün güncel olarak koronavirüs tablosunu açıklayan Bakan Koca az önce güncel verileri paylaştı. Buna göre sadece son 24 saat içerisinde 64 bin 935 kişide koronavirüs tespit edildi.

SON 24 SAATİN VERİLERİ

Son 24 saat içerisinde 403 bin 836 kişiye test yapıldı. Yapılan test sonucunda 64 bin 935 kişinin test sonucu pozitif çıkarken 162 vatandaşımız salgın sebebiyle hayatını kaybetti. İyileşen ve taburcu olan vatandaşlarımızın sayısı ise 72 bin 106 olarak tablodaki yerini aldı.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamasında, “Birçok kişi, randevu aldığı halde aşısını yaptırmaya gelmiyor. Aşılarını olanların hastalığı genellikle çok kolay atlattıklarını bildikleri halde! Aşı için ayrılacak zaman işinizi aksatmaz ama hastalığa aşısız yakalanırsanız bütün düzeniniz aksayabilir. Randevunuza sadık olun” ifadesini kullandı.