İş İlanlarıKamu PersonelleriKpss'siz Personel Alım İlanlarıPersonel Alımı

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alım detayları belli oldu! Sağlık Bakanlığı 2022 personel alımı

Kamu kurumunda görev almak isteyenler son dönemlerde sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alım detaylarını araştırmaya başladı. Bakanlığa yapılacak olan 10 bin işçi alımı için adaylarının seçimleri nasıl olacka? Konuyla ilgili başvuru yönetmeliği yayımlandı. İşte detaylar..

Sağlık Bakanlığının 2022 yılı içerisinde KPSS şartsız en az ilkokul mezunu işçi alımı yapması bekleniyor. 10 bin personel alımının çeşitli il ve ilçelerde yapılacağı ifade edilirken, alıma dair detaylar netleşmeye başladı.

YÖNETMELİĞİN İÇERİĞİ AÇIKLANDI

Bakanlık Resmi Gazete içerisinde “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapan” Yönetmelik kapsamında şu ifadeler kullanıldı:

Sağlık Bakanlığına yapılacak olan 2022 yılı işçi alımı ilanları ile temizlik Personeli alımı, Güvenlik Görevlisi alımı, bakım ve onarım hizmetleri ile diğer bakanlık hizmetleri için alımı gerçekleşecek işçiler için noter tarafından çekilen kura ile personeller alınacak.

Aynı zamanda bu şekilde alınacak işçiler belirlenirken önceliklilerde dahil olacak şekilde başvuru şartlarını taşıyan tüm kamu personeli alımı adayları içinden açık bulunan iş sayısı kadar asıl ve asıl olarak belirlenen sayı kadar da yedek işçi adayı direk kura ile belirlenecek.

Yayımlanan tam metinde şu ifadeler kullandı:

“2022 Yılı İçerisinde Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri ile diğer hizmetler için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilir. Bu durumda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla belirlenir. Sağlık Bakanlığınca yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine sırası ile aranan şartları haiz yedek adaylar işe alınır”