Ekonomi

En düşük çalışan maaşı 5.600 TL oldu! Herkesin gıpta ile baktığı bankadan devrim niteliğinde karar!

2022 yılında yüksek enflasyon sebebiyle çalışanların maaşlarına yapılan zamlar gündemden düşmüyor. Bankacılık sektöründe faaliyet gösteren bir banka daha çalışanlarına çarpıcı bir oranda zam yaptı. Şekerbank, çalışanların maaşlarını enflasyona göre yeniden düzenlerken, büyük zamlarla personelini sevindirdi. Şekerbank ile Basisen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre en düşük çalışan maaşı 5 bin 600 TL oldu. Önde gelen özel bankalardan Şekerbank, bu anlaşma kapsamında çalışanlarına 2022 yılı için yüzde 36.50 oranında zam yaptı.

Şekerbank ile Basisen İmzaları Attı


Türkiye’de en çok müşterisi bulunan özel bankalardan Şekerbank, çalışanlarının maaşlarına yaptığı zam ile gündeme geldi. Daha önceden İş Bankası, toplu iş sözleşmesi yaparak çalışanlarının 2022 yılında alacakları maaşlara ciddi oranda zam yapmıştı. Buna benzer bir hamle de Şekerbank’tan geldi ve Basisen ile masaya oturuldu. Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, Şekerbank çalışanlarının enflasyon altında ezdirilmediğine dikkat çekerek bankanın maaşlara yaptığı zammı vurguladı.

Şekerbank yönetiminin anlayışlı bir davranış gerçekleştirmesi sonucu kısa sürede toplu iş sözleşmesi imzalarının atıldığı öğrenildi. 2022 yılı ücret zammına ilişkin Şekerbank ile Basisen arasında yapılan toplu iş sözleşmesi kapsamında 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren çalışan maaşlarına yüzde 36.50 oranında zam yapılacak. Bu kapsamda Şekerbank çalışanları, ocak ayındaki maaşlarını yüzde 36.50 oranında zamlı alacak.

Şekerbank Çalışanlarını Sevindirdi

Yüksek enflasyon sebebiyle bankacılık sektöründe çalışanların da alım gücünün iyice düşmesi, bazı banka yöneticilerinin elini taşın altına koymasına yol açtı. Çalışanlarını yüksek enflasyona karşı ezdirmeyen Şekerbank, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tüm çalışanlarının maaşlarına yüzde 36.50 oranında zam yapacağını duyurdu.

Şekerbank çalışanlarının yüzünü güldüren bu zammın ardından en düşük çalışan maaşı 5 bin 600 TL oldu. Şekerbank ile Basisen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında ayrıca operasyon kadrolarının aylık ücreti 5 bin 150 TL oldu. Satış kadrolarında çalışanların da yüzünü güldüren bu sözleşme ile birlikte sözleşmede en düşük maaşın altında ücret verilemez şeklinde bir madde hayata geçirildi.