Gündem

Omicron varyantını önceden bilen doktor herkesi şoke eden yeni tehdidi açıkladı! İşte çok konuşulacak açıklamalar

Son dönemde varyantlar ile gündemden düşmeyen virüs ile ilgili ABD’den flaş açıklamalar gelirken salgın konusunda ülkenin en yetkili ismi olarak gösterilen Dr. Anthony Fauci tarafından çok önemli bir açıklama geldi. Fauci açıklamalarında daha tehlikeli yeni varyantların ortaya çıkabileceğini belirtti ve çok konuşulacak bir Omicron açıklaması yaptı.

DAHA AZ ÖLÜMCÜL

Omicron dünyanın dört bir yanında vaka sayılarının hızla artmasına neden oluyor. İlk defa Güney Afrika’da görülen virüs önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olmasına rağmen daha az ölümcül olduğunu gösteren pek çok çalışma bulunuyor. Omicronun salgının sonunu getirip getirmeyeceği konusunda pek çok soru bulunurken Dr. Anthony Fauci çeşitli açıklamalarda bulundu.

OMİCRON’DAN ÖNCE UYARI YAPMIŞTI

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü direktörü ve ABD Başkanı Joe Biden’ın baş tıbbi danışmanı olarak görev yapan Fauci, Omicron’un pandeminin sonu anlamına gelmediğinin altını çizdi. Konu ile ilgili olarak Davos kapsamında düzenlenen sanal etkinlikte konuşan Fauci önemli değerlendirmelerde bulundu. Fauci açıklamalarında enfeksiyon yoluyla bağışıklığın sanıldığı kadar etkili olmayabileceğini belirterek Ağustos ayında yani Omicron ortaya çıkmadan aylar önce Fauci, aşılardan kaçmakta daha yetenekli bir varyant ile karşılaşabileceğimiz konusunda uyarı yapmıştı.

MERS KADAR ÖÜMCÜL OLABİLİR

En yetkili isim olarak gösterilen Fauci yeni açıklamasında ise bağışıklıktan kaçabilecek başka bir varyantın ortaya çıkma olasılığının yüksek olduğu konusunda uyarı yaptı. Geçtiğimiz dönemde İngiltere’de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından yayınlanan raporda yeni bir Koronavirüs varyantının yüzde 35’lik ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül olabileceği bilgisi yer aldı.

Bununla beraber hükümete danışmanlık yapan SAGE’de görev alan bilim insanları tarafından hazırlanan raporda söz konusu mutasyonun aşılara ve ilaçlara karşı daha dirençli bir yapıda olabileceği de belirtildi.