Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bu kez dolar yükseldi, sıvı yağ fiyatları düştü! O markette 5 litre ayçiçek yağı 63 liraya satılıyor

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve döviz kurunda yaşanan anormal dalgalanmalardan enflasyon oldukça arttı. Öyle ki bu enflasyon doğrultusunda marketlerdeki birçok ürüne dev zamlar yapıldı. Bu zamların şampiyonu ise ayçiçek yağı oldu. Biraz zaman önce 5 litre ayçiçek yağı 50 veya 60 liraya alınırken şimdilerde 5 litre ayçiçek yağı fiyatları 150 lira ile 200 lira arasında değişiyor. Dolar kurunun 18 liradan düşmesi ile ürünlere de dev indirim beklenirken vatandaş indirim yerine zamlarla karşılaştı. Ancak bazı marketlerde özellikle ayçiçek yağı için indirim yapıldığı duyuruldu.

AYÇİÇEK YAĞI İNDİRİMİ BEKLENİYORDU

Marketlerdeki fahiş fiyatlardan sonra vatandaşlar internet siteleri üzerinden en uygun hangi siteden alışveriş yapabiliriz diye düşünürken sevindiren ise Cimri marketten geldi. Cimri market tarafından yerel ve online marketlerdeki ürünlerin fiyatları karşılaştırılıyor ve vatandaşlara en ucuz ürünün hangi markette olduğu sunuluyor.

Dolar kurundaki anormal dalgalanma ve enflasyonun etkisi ile birçok ürün dev zamlandı. Bu zam ise vatandaşları tedirgin etse de bazı marketlerden gelen indirim haberleri herkesi rahatlatıyor. Özellikle temel yaşam ürünlerinden biri olan ayçiçek yağı için indirim haberleri vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor.

63,95 TL’YE SATILIYOR

Cimri market tarafından hazırlanan listeye göre 5 litre ayçiçek yağında en ucuz fiyat 63,95 lira oluyor. Trendyol Hızlı Markette Orkide 5 litre Teneke Ayçiçek Yağı 63,95 liraya satılıyor. Aynı ürün gittigidyor’da ise 177 liraya satılıyor.

İNDİRİMLİ ÜRÜN

Vatandaşlar indirimli ürüne ulaşmak için “https://www.cimri.com/market/sivi-yag-ve-zeytinyagi/en-ucuz-orkide-5-lt-teneke-aycicek-yagi-fiyatlari,30” web adresini tarayıcılarının adres satırına yapıştırabilirler. İşte indirimli olan o ürün: