Editörün SeçtikleriEğitimGündem

Son dakika okullar kapanıyor! Salgında vaka sayıları patladı: MEB uzaktan eğitim kararı aldı! Okullar kapanıyor

Ülkemizde koronavirüs ile mücadele devam ederken Omicron varyantı da ortaya çıktı ve vaka sayıları çok sert yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında salgında alarm veren 10 ilimizi paylaşmış ve bu iller arasında Ankara, İstanbul ve İzmir illeri dikkat çekmişti. Bunun ardından okulların kapanıp kapanmayacağı merak konusu olurken MEB’in kararı dikkat çekti. Bu Cuma günü okullar yarıyıl tatiline girecek. Bunun ardından MEB tarafından öğretmenlerin seminer eğitimi hakkında da bir karar alındı ve uzaktan eğitim yapılacağı bildirildi.

OKULLAR KAPANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı takvimi kapsamında okullar 21 Ocak 2022 tarihinde yarıyıl tatiline girecek ve tamamen kapanmış olacak. Bu tatil ise 2 hafta sürecek. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında, birinci dönem 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamıştı. 31 Ocak 2022 tarihinde ilk dönem sona erecek. Ayrıca ikinci dönem ise 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak ve 17 Haziran 2022 tarihinde okullar yaz tatiline girecek. Yani Pazartesi günü okullar tatil olacağından yarıyıl tatili bu Cuma gününden itibaren başlayacak ve 7 Şubat’a kadar devam edecek.

TATİL UZAYACAK MI?

Omicron varyantı nedeniyle yarıyıl tatilinin uzayıp uzamayacağı da veliler ve öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Birçok öğrenci ve veli tatilin uzamasını talep ederken MEB tarafından yapılan açıklamada herhangi bir olumsuzluk olmadığından kaynaklı olarak takvime bağlı hareket edileceği bildirildi.

ÖĞRETMENLERE UZAKTAN EĞİTİM

Bunun yanı sıra yarıyıl tatili için MEB tarafından önemli bir karar daha alındı. Bu kararda öğretmenlerin eğitimi için ÖBA kurulduğu ve öğretmen eğitimlerinin uzaktan eğitim ile yapılacağı bildirildi. Bu gelişmeler doğrultusunda öğretmenler 24 Ocak-04 Şubat tarihleri arasında kendileri için hazırlanmış olan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı) üzerinden katılabileceği gibi seminerlere katılım isteğe bağlı oldu. Ayrıca seminerlerin belirtilen tarih aralığında sürekli yayında olacağı belirtilerek internet bağlantısı olan herhangi bir yerden seminere katılım sağlanabileceği ifade edildi.