Gündem

Sıcak gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu! Kötü haber geldi!

Omicron salgını tüm Türkiye’de etkisini hız kesmeden göstermeye devam ediyor. bu kapsamda gelen bir son dakika haberine göre sağlık Bakanı Fahrettin Koca 19 Ocak koronavirüs tablosunu paylaştı. Yaptığı açıklamada özellikle 65 yaş üstü vatandaşlara duyuran Bakan Koca’nın açıklaması v güncel vaka sayısı haberimizde..

YÜZDE 8’İNİ OLUŞTURUYOR

Bakan Koca yaptığı açıklamasında vakaların yüzde 8’ini 65 yaş üstü vatandaşların oluşturduğunun altını çizdi. 65 yaş üstünün riskten kaçınması ve mutlaka kendini koruması gerektiğini söyleyen Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

“Son verilere göre, 65 YAŞ VE ÜSTÜ, vakaların %8’ini oluşturuyor. Tüm vakalar içinde hastaneye yatış oranı %1,45 iken bu gruptakilerin HASTANEYE YATIŞ ORANI %10’un üzerinde. 65 yaş üstünün riskten kaçınması, yatırılarak tedavi gerektiren bir hastalıktan kendini koruması gerekir”

19 OCAK KORONAVİRÜS TABLOSU

19 Ocak koronavirüs tablosuna göre 412 bin 031 kişiye test yapıldı. Yapılan test sonucunda 72 bin 615 kişinin test sonucu pozitif çıkarken hayatını kaybedenlerin sayısının 176 olduğu belirtildi. İyileşerek sağlığına kavuşanların sayısı ise 84 bin 426 olarak kayıtlara geçti.