Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Yine tüm zamanların rekoru kırıldı! Kontak kapattıracak zam geldi! Akaryakıta bir kez daha büyük zam yapıldı

Gün geçmiyor ki akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasın. Bir gün önce akaryakıt ürünlerinden motorine gelen zammın ardından benzin fiyatlarına da zam yapıldı. Motorinin litre fiyatına 52 kuruş zam yapılmışken benzinin litre fiyatına da 46 kuruş zam yapıldı. Peş gelen zamların ardından otomobil sahipleri kontak kapatacak gibi görünüyor.

MOTORİNE DE ZAM YAPILDI

EPGİS tarafından yapılan açıklamada 19 Ocak itibari ile motorinin litre fiyatına 52 kuruş zam yapıldığı belirtildi. Söz konusu duyuruda ise şu ifadelere yer verildi:

“Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 19/01/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Motorinde 52 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.”

BENZİNE DEV ZAM

Bunun ardından benzin için de bir duyuru yayımlandı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan (EPGİS) alınan bilgiye göre; benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 46 kuruş zam geldi.

Benzin fiyatları için yapılan EPGİS duyurusu ise şöyle oldu:

“Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 20/01/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 46 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.”

EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara’da ortalama 13.66 liradan satılan benzinin litre fiyatı 14.12 lira olacak.

Benzinin litresi İstanbul’da 13.59 liradan 14.05 liraya, İzmir’de 13.67 liradan 14.13 liraya çıkacak.

LPG ZAMMI OLACAK MI?

Akaryakıt fiyatlarının ardından LPG fiyatlarına da zam yapılması bekleniyor. Henüz LPG otogaz için bir duyuru yapılmasa da zam gelmesi kuvvetle muhtemel gibi görünüyor. LPG fiyatlarına zam yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.