Gündem

Soğuk hava dalgası Türkiye’yi resmen esir aldı! AFAD açıklama yaptı: Aralıksız devam edecek

Soğuk hava dalgası ülke genelini olumsuz etkilemeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise ülke gündemine ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Mahsur kalan vatandaşlara yardım sağlandığı belirtilirken çalışmalar da aralıksız devam edecek.

DHA’nın haberine göre, AFAD ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle mahsur kalan vatandaşlara yardım ulaştırılması ve kapalı bulunan yolların açılması için AFAD koordinasyonunda Karayolları Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, 112 Acil Servis, belediye, il özel idare, Türk Kızılay, UMKE ekiplerinin çalışmaları dün geceden bu yana aralıksız devam ettiği açıklamasını yaptı.

Bolu genelinde etkili olan aşırı kar yağışı sonucu il genelinde 252 köy yolu kapanırken yolların açılması için çalışmalar devam ediyor. Anadolu otobanı, (İstanbul- Ankara) D-100 karayolu her iki yönde de kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Gaziantep’te aşırı kar yağışı sonucunda kapanan Nizip karayolu trafiğe açıldı. Nurdağı otoyolunda, Nurdağı- Osmaniye yönünde trafiğe kapalı olan bölge kısmen trafiğe açıldı; ancak meydana gelen bir kaza sonucu ulaşım tekrar kapandı. Nurdağı- Gaziantep yönünde yol açma çalışmaları devam ediyor.

Diyarbakır genelinde 186 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Lice ilçesi Bingöl yol ayırımında 11 TIR ve 22 vatandaş mahsur kaldı. Mahsur kalanlar Lice Öğretmen Evi’ne konaklamaları için sevk edildi. Diyarbakır genelinde 689 köy yolu şu an için ulaşıma kapalı, yol açma çalışmaları ise devam ediyor.

Bingöl genelinde 281 köy yolu kapandı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 79 ihbar geldi. 79 ihbarın 70’i araçla mahsur kalma, 9’u kapalı yol nedeni ile ulaşılamayan hasta ihbarı olduğu öğrenildi. Bingöl- Elazığ, Bingöl- Muş güzergahları üzerinde yoğun kar yağışının devam ettiği trafik akışının güçlükle sağlandığı bildirildi. Devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Genç- Diyarbakır yolu üzerindeki Tapantepe mevkiinde yol trafiğe tamamen kapandı.

Van Edremit- Gevaş ve Gürpınar ilçelerine ulaşımı sağlayan yolun ulaşıma açılması için çalışmalar da devam ediyor. 190 araçta mahsur kalan 350 kişinin güvenli bölgelere nakilleri sağlandı. Bu kişilere kumanya yardımı yapıldı.