Gündem

Instagram abonelik dönemini başlattı! Mor rozet ve abonelik fiyatları ne kadar?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram, Türkiye’de de milyonlarca kullanıcısı ile popülerliğini sürdürüyor. Instagram, yeni bir hamle yaparak kullanıcılarına abonelik seçenekleri sunmaya başladı. Instagram kullanıcıları, tercih ettikleri içerik üreticisine abone olarak özel yayınlarına Instagram üzerinden ücret ödeyerek erişebilecek. Instagram hesabına abone olanlara mor rozet verilirken, milyonlarca kullanıcısı bulunan bu platformun hamlesi büyük ilgi gördü. Instagram mor rozet ve abonelik ücretleri ne kadar?

Instagram Başkanı Mosseri Duyurdu

Tüm dünyada büyük ilgi gören Instagram uygulamasında artık abonelik dönemi başladı. Instagram geliştiricileri tarafından kullanılan meta çatısı altındaki platformun abonelik seçenekleri sunmaya başlayacağı bir süredir konuşuluyordu. İlk olarak geçtiğimiz kasım ayında Instagram uygulamasının uygulama içi satın alma bölümünde kullanıcıların dikkatini çeken Instagram abonelik sistemi, artık kullanıma açıldı. Instagram Başkanı Adam Mosseri, resmi duyuruyu yaparak Instagram platformunda abonelik döneminin resmen başladığını ilan etti.

Instagram İçerik Üreticileri Abone Kasacak

En popüler sosyal medya uygulaması Instagram, kullanıcılarına yeni bir dönem başlattı. Buna göre Instagram içerik üreticileri, özel Instagram canlı yayınları ve hikayeleri yaptıklarında bunlara sadece abone olan kullanıcılar erişebilecek. Instagram içerik üreticisine üye olabilmek için kullanıcıların ücret ödeyerek abonelik seçeneklerinden birini tercih etmesi gerekecek.

Instagram abonelik seçeneklerini duyurarak bir kez daha tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Herhangi bir içerik üreticisine abone olan Instagram kullanıcıları sadece abonelere özel hikayelere ve canlı yayınlara erişebilecek. Ayrıca aboneler yorumlarda ve mesajlarda öne çıkmalarını sağlayacak mor renkli rozetler ile ödüllendirecek.

Instagram Abonelik Fiyatları Ne Kadar?

Instagram abonelik sistemi, ABD’de küçük bir içerik üreticisi grubu ile test aşamasına resmen başladı. Instagram abonelik fiyatı ABD için aylık 0.99 dolardan başlayıp aylık 99.99 dolara kadar çıkıyor. Türkiye’deki kullanıcılar için Instagram abonelik fiyatları ise aylık 10.99 TL’den başlıyor. Instagram içerik üreticilerine abone olarak canlı yayınlarını ve özel içeriklerini takip etmek mümkün olacak. Yeni sistemin Türkiye’deki kullanıcılara ne zaman tam olarak açılacağı bilinmezken, fiyatların değişip değişmeyeceği merak konusu oldu.